Foto 1 bij nieuwsbericht 141 H55 031220 C+H55_+Anna+Pizzolante (3)

Zwitserse H55 krijgt 18,5 miljoen euro voor certificering elektrisch aandrijfsysteem

De Zwitserse fabrikant H55 heeft 20 miljoen Zwitserse frank (18,5 miljoen euro) binnengehaald bij bestaande en nieuwe investeerders en het Kanton Wallis. Hierdoor kan H55 zijn activiteiten en het engineeringteam uitbreiden om volgend jaar zijn ontwerp- en productiecertificering te behalen van het European Aviation Safety Agency (EASA). Verder wil H55 het gepatenteerde voortstuwings- en modulair batterijsysteem afronden. Aflevering aan vliegtuigfabrikanten staat voor 2022 op de planning.

 

Routekaart

André Borschberg, medeoprichter en directeur van H55, zegt over deze ontwikkeling: “Dit is weer een belangrijke stap om van H55 een toonaangevende speler te maken in schone luchtvaartoplossingen. Beginnend met het elektrisch maken van trainers, omvat onze routekaart meer complexe voortstuwingssystemen bestemd voor toestellen met 4-6 zitplaatsen en vervolgens voor forenzen-vliegtuigen en VTOL-vliegtuigen. We zijn van plan om samen te werken met toonaangevende pioniers op het gebied van elektrisch aangedreven vliegtuigen, zodat ze gecertificeerde vliegtuigen eerder op de markt kunnen brengen. We hebben nu een solide groep investeerders die van onschatbare waarde is bij de groei van ons bedrijf ”.

 

 

 

 

 

Keten

H55 ontwikkelt gecertificeerde oplossingen voor elektrische voortstuwing en batterijbeheer om de verduurzaming van de luchtvaart mogelijk te maken. Het bedrijf concentreert zich op de volledige voortstuwingsketen, van de energiebron en het beheer ervan, via stuwkracht en kracht tot de interface van de piloot en besturingssystemen. H55 heeft nu een certificeerbaar modulair batterijsysteem ontwikkeld dat kan worden gebruikt in nieuwe concepten en ontwerpen voor elektrische vliegtuigen.

 

Spin-off

H55 is een technologische spin-off van Solar Impulse, het eerste en enige elektrische vliegtuig dat de wereld rond is gevlogen. Het bedrijf werd in 2017 opgericht door het voormalige managementteam van Solar Impulse, Andre Borschberg, Sébastien Demont en Gregory Blatt. Naast Amerikaanse investeerders wordt H55 ook ondersteund door het in Zwitserland gevestigde Ace & Company.

 

Copyright: H55/Anna Pizzolante/Florian Bloesch

www.h55.ch

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter

Hybride-elektrische Cassio komt naar Nederland

Meten is weten bij DEAC

SXI wordt importeur APUS I-2

Eve werkt samen met Thales

’s Werelds eerste vertiport geopend in Engeland

Elektrische Alia van Beta maakt lange vluchten

Grote Indonesische pre-order voor EHang