Foto 2 bij nieuwsbericht 46 160620 Copyright Heart Aviation

Zweedse Skellefteå Airport bereidt zich voor op elektrisch vliegen

Skellefteå Airport in het noordoosten van Zweden aan de Botnische Golf treft voorbereidingen om volgend jaar elektrisch vliegen mogelijk te maken. Het regionale vliegveld heeft prima voorwaarden om een testomgeving te creëren voor elektrische vliegtuigen. Naast een toegankelijk gebied en een vrij luchtruim is ook Skellefteå Kraft aanwezig. Dit bedrijf onderzoekt en ontwikkelt de productie van hernieuwbare energie.

Batterijontwikkeling

Daarnaast komt er medewerking van Northvolt en het Europese samenwerkingsbedrijf EIT InnoEnergy, dat een kantoor in Skellefteå heeft. Northvolt houdt zich bezig met batterijontwikkeling en energieopslag. Dit is van belang voor de stroombehoefte van toekomstige elektrische vliegtuigen. InnoEnergys heeft een internationaal netwerk van contacten en kennis over het energiesysteem van de toekomst.

Testactiviteiten

In de eerste fase worden testactiviteiten uitgevoerd. Het wordt dan mogelijk om start, landing en opladen te testen in een realistische omgeving. Dit kan met behulp van accu’s of waterstof. Op de langere termijn is het de bedoeling om commercieel verkeer naar locaties binnen een straal van zo’n 24 kilometer te brengen, waar de transportinfrastructuur op de grond beperkt is. Snel en fossielvrij luchttransport van en naar Skellefteå kan bijdragen aan een betere toegankelijkheid en dus groei en ontwikkeling van het gebied.Foto 1 bij nieuwsbericht 46 160620 Copyright WikiCommons - Skistar.jpg

Copyright Heart Aviation.jpg

www.skellefteaairport.se

Bron: www.megafonen.nu

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië