Foto 2 bij nieuwsbericht 25 200520 Copyright Heart Aerospace

Zweden en Finland willen Europese regionale subsidie elektrisch vliegen

Zweden en Finland hebben samen een subsidieaanvraag ingediend bij het Europese Interreg fonds om elektrisch vliegen in de regio Kvarken te stimuleren. Het gaat om het project FAIR: Finding innovatiat ons to Accelerate Implementation of electric Regional Aviation. Kvarken is het middelste smalle deel in het midden van de Botnische Golf.

Innovatie

Volgens de Zweeds-Finse regio is de elektrische luchtvaarttechnologie sterk in opkomst. Innovatie maakt het mogelijk straks duurzaam te reizen, terwijl de technologie zelf geen grote investeringen vereist. Het FAIR-project onderzoekt nieuwe mogelijke vliegroutes en de sociale en economische voordelen van implementatie in de Kvarken-regio. Het belangrijkste doel is om efficiënte commerciële modellen te ontwikkelen en de regio te helpen deze te realiseren door het introduceren van innovaties uit de private en publieke sector.

Begunstigden

De financieringsaanvraag is verzonden naar de Europese subsidieregeling Interreg Botnia-Atlantica, de Regionale Raad van Ostrobothnia en de Regio Västerbotten. Als het project financiering ontvangt, gaat het grootste gedeelte naar de Raad van Kvarken. Andere begunstigden zijn de universiteiten van Umeå en Vaasa. Talloze overheden en luchtvaartinstanties zijn bij het project betrokken, zoals de luchthavens van  Umeå, Skellefteå en Örnsköldsvik, ELISE, Finavia, Green Flyway, Heart Aerospace, Helsinki Electric Aviation Association en NEA Nordic Network for Electric Aviation.

Copyright Heart Aerospace.jpg

www.kvarken.org

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië