Foto 1 bij nieuwsbericht 36 080620 Copyright Hyundai

Zuid-Korea wil Urban Air Mobility in 2025 commercialiseren

Zuid-Korea wil de markt voor luchtmobiliteit in 2025 in eigen land commercialiseren. Het land hoopt daarmee de verkeersopstoppingen in grootstedelijke gebieden zoals Seoul aan te pakken. Samen met Hyundai wil de Zuid-Koreaanse regering een luchttaxidienst starten. Daarvoor worden twee terminals aangelegd en een route voor de vliegende taxi’s of PAV’s (Personal Air Vehicles). Tegen 2030 moet het aantal terminals zijn uitgebreid naar 10.

Ecosysteem

De regering verwacht dat in de markt voor luchtmobiliteit tegen 2040 11 miljard US dollar zal omgaan. Er moeten dan PAV’s rondvliegen die een vliegbereik hebben van 30 tot 50 kilometer. Het gaat om een veelomvattend industrieel ecosysteem: productie van PAV’s, onderhoud- en reparatiediensten, vluchtcontrolesystemen en verzekeringsdiensten.

Autonoom

Onlangs heeft Hyundai Motor Services hun S-A1 PAV onthuld op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het toestel kan volledig elektrisch verticaal starten  en landen en biedt plaats aan vijf personen inclusief de piloot. Autonoom vliegen is de volgende stap in de ontwikkeling van het vliegtuig. Foto 2 bij nieuwsbericht 36 080620 Copyright Hyundai.jpg

www.hyundai.com

bron: The Korea Herald

Copyright hyundai2020.jpg

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië