Foto 1 bij nieuwsbericht 165 Equator race 181220

Zo ziet het elektrische racevliegtuig van Equator eruit

Vliegtuigbouwer Equator Aircraft uit Noorwegen doet mee aan de Air Race E, een vliegtuigrace voor elektrische vliegtuigen die in 2022 wordt gehouden. Het toestel wordt gebaseerd op de Cassutt IIIM, een Amerikaans toestel dat zijn sporen heeft verdiend in de luchtracerij. Het Noorse team heet Thor Air Racing en is vernoemd naar Thor, de god van de bliksem uit de Noorse mythologie. Het racevliegtuig krijgt een Emrax elektromotor van 150 kW, waarmee snelheden gehaald kunnen worden van ruim 400 kilometer per uur.

 

Krachten

 

Het racevliegtuig kan 12 G aan, de hoogste krachten die in een racecircuit worden opgelopen. Voor het ontwerp van het toestel werkt Equator samen met EAP Electric Aircraft Propulsion. Het raceteam bestaat uit piloot Rein Inge Hoff, hoofdontwerper Tomas Brødreskift en teamleider Øystein Solheim-Aune. Sponsors van het team zijn Emrax, Ansys, Eringer en Duc.

 

Luchtraces

 

Air Race E organiseert in 2022 de inaugurele race als eerste in een reeks internationale luchtraces in Formule 1-stijl. Airbus is hoofdsponsor. Bij Air Race E-evenementen vliegen acht vliegtuigen tegelijkertijd rond een strak circuit van 5 kilomeer op slechts 10 meter boven de grond en met snelheden tot 450 kilometer per uur. De serie wordt beschouwd als een testcase voor elektrische vliegtuigtechnologie om de ontwikkeling van duurzame luchtvaart te versnellen. Ook Nederland is vertegenwoordigd met TeamNL van Rick Boerma.Foto 2 bij nieuwsbericht 165 Equator race 181220.jpg

 

 

Copyright: Equator

www.equatoraircraft.com

 

 

 

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië