Foto bij nieuwsbericht 21-86 ZeroAvia Den Haag 210621

ZeroAvia krijgt nevenvestiging in Ypenburg

ZeroAvia, de Californische fabrikant van een waterstof-elektrische aandrijflijn, gaat een vestiging openen op het Technology Park Ypenburg (TPY) bij Den Haag. TPY is gekozen als eerste vestiging binnen de Europese Unie vanwege de aanwezigheid van hightech maakbedrijven op het park en de nabijheid van kennis en talent in de omgeving, met name in Delft. Het Europese hoofdkantoor van ZeroAvia  bevindt zich in Cranfield in Groot-Brittannië.

 

Mentaliteit

 

Vice-President Europe Sergey Kiselev van ZeroAvia legt uit dat de zakelijke mentaliteit van Nederlandse belanghebbenden in de duurzame luchtvaart een van de belangrijkste redenen was om hun activiteiten naar Nederland uit te breiden: “We waren onder de indruk van de bereidheid en paraatheid van Nederlandse kennisinstellingen en het potentiële leveranciersnetwerk om samen te werken om onze ambitieuze en revolutionaire doelen te bereiken. Het is diezelfde can-do-spirit die ten grondslag ligt aan onze eigen startup-mentaliteit. Onze Nederlandse expansie richt zich op het vinden van samenwerking en partnerschappen in Nederland en in continentaal Europa.”

 

Vooruitstrevend

 

“TPY is verheugd dat zo’n vooruitstrevend bedrijf als Zeroavia het voordeel heeft erkend van aansluiting bij het meer dan 100 jaar gevestigde luchtvaartcluster in Nederland en heeft gekozen voor TPY als de ideale locatie om te vestigen en te groeien”, aldus Meine Oosten, voorzitter van de Stichting die TPY beheert.

 

Verduurzaming

 

InnovationQuarter, de regionale dienst voor economische ontwikkeling, werkt samen met het regionale lucht- en ruimtevaartcluster aan de verduurzaming van de luchtvaart in Zuid-Holland. De focus ligt op het ontwikkelen van nieuwe, lichtere materialen en structuren en het verbeteren van de aerodynamische prestaties aan de Technische Universiteit Delft. Fabricage op industriële schaal wordt uitgevoerd bij bedrijven als GKN-Fokker en bij TPY Den Haag door bedrijven als Airborne, KVE (Daher) en GTM.

 

Energiedragers

 

Ook ligt de nadruk op het gebruik van nieuwe energiedragers: in Rotterdam wordt gewerkt aan de realisatie van een proeffabriek voor het maken van synthetische kerosine en zijn er initiatieven om de General Aviation te elektrificeren. De Nederlandse luchtvaart toeleveringsketen werkt samen met hightech productiebedrijven in Den Haag en de gemeente Rotterdam aan de ontwikkeling van een waterstof voortstuwingssysteem voor een regionaal turbopropvliegtuig met 50 zitplaatsen en de implementatie van alle benodigde infrastructuur op TPY Den Haag en Rotterdam The Hague Airport. Innovation Quarter heeft ZeroAvia geassisteerd bij het opzetten van operaties in Nederland en blijft hen ondersteunen in hun ambitie om emissie vrije luchtvaart te ontwikkelen.

 

Copyright: ZeroAvia

Bron: www.innovationquarter.nl

www.zeroavia.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië