Foto bij nieuwsbericht 21-40 ZeroAvia 150421

ZeroAvia gaat grote motoren voor 50+ zitter ontwikkelen

ZeroAvia, fabrikant van een waterstof-elektrische aandrijflijn, heeft 24,3 miljoen dollar opgehaald voor de ontwikkeling van grote motoren voor vliegtuigen met meer dan 50 zitplaatsen. Het gaat om een 2MW waterstof-elektrische aandrijflijn voor regionale vliegtuigen. Tot de investeerders behoren Breakthrough Energy Ventures, Ecosystem Integrity Fund, Shell Ventures, Summa Equity, SYSTEMIQ en British Airways.

 

Initiatieven

 

De nieuwe investeringsronde versnelt de ontwikkeling van waterstof-elektrische motoren voor vliegtuigen met meer dan 50 zitplaatsen en ondersteunt aanvullende initiatieven van commerciële luchtvaartmaatschappijen om waterstof in de luchtvaart toe te passen. De aankondiging brengt de totale privé-investering van het bedrijf op meer dan 53 miljoen dollar en de totale opgehaalde financiering sinds de oprichting op bijna 74 miljoen dollar.

 

Actieradius

 

ZeroAvia werkt van klein naar groot. In september 2020 vloog voor het eerst een klein commercieel vliegtuig op waterstof. De volgende stap is een toestel met 19 zitplaatsen met een actieradius van 800 kilometer. Introductie moet plaatsvinden in 2023/2024. Het vliegtuig kan ingezet worden voor passagiersvervoer of pakketbezorging. Een paar jaar later staat de 50-zitter op stapel. Het uiteindelijke doel is een waterstof aangedreven passagierstoestel met één gangpad en 100 zitplaatsen. Dat wil ZeroAvia rond 2030 realiseren.

 

Copyright: ZeroAvia

Bron: ZeroAvia

www.zeroavia.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië