Foto 1 bij nieuwsbericht 117 Wright Electric 221020

Wright Electric geselecteerd voor prestigieus Amerikaans contract

Wright Electric, ontwikkelaar van emissievrije commerciële vliegtuigen, is geselecteerd door het Advanced Research Projects Agency-Energy (ARPA-E) van het Amerikaanse Department of Energy voor een prestigieus contract. Het gaat om de ondersteuning van de ontwikkeling van innovatieve, lichtgewicht en ultra-efficiënte elektrische voortstuwingsmotoren, aandrijvingen en bijbehorende thermische beheersystemen voor commerciële elektrische vliegtuigen.

 

Systemen

 

Als onderdeel van het ARPA-E-programma ontwerpt Wright voortstuwingssystemen die gebruik maken van geavanceerde innovaties op het gebied van geïntegreerde koeling, vermogenselektronica en structureel ontwerp. Dit systeem heeft het potentieel om vermogensdichtheden van meer dan 12 kW/kg mogelijk te maken. Tegenwoordig halen vliegtuigen die turbinemotoren gebruiken die vliegtuigbrandstof gebruiken ongeveer 6-9 kW/kg. In fase één van het ARPA-E-programma gaat Wright een ​​gedetailleerd ontwerp maken en subcomponent-testen van dit systeem uitvoeren. In fase twee wordt het systeem gebouwd en gedemonstreerd.

 

Vlaggenschip

 

Het Amerikaanse Wright Electric is opgericht in 2016. Het bedrijf ontwikkelt technologieën voor grote elektrische vliegtuigen. Het vlaggenschip is de Wright 1, een passagiersvliegtuig met 186 zitplaatsen en een bereik van een kleine 1.300 kilometer. Het kan in 2030 in gebruik worden genomen. Wright werkt samen met luchtvaartmaatschappijen als easyJet en VivaAerobus. De Amerikaanse fabrikant wordt gefinancierd door Y Combinator, de Clean Energy Trust, durfkapitaalfondsen en family offices.

 

Copyright: Wright Electric

www.weflywright.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië