Foto 1 bij nieuwsbericht 130 Wisk NASA 161120

Wisk werkt samen met NASA aan veiligheid autonoom vliegen

Fabrikant Wisk uit Californië gaat samenwerken met NASA om de veilige integratie van autonome vliegtuigsystemen te onderzoeken. Dat gebeurt in eerste instantie met modellen en simulatie, maar later met echte vliegtuigen. Het partnerschap sluit aan bij de lopende Amerikaanse campagne voor geavanceerde luchtmobiliteit. Daarbij is Wisk, een joint venture tussen Boeing en Kitty Hawk, de eerste eVTOL-ontwikkelaar, die zich alleen richt op autonoom vliegen.

 

Botsingen

 

Het partnerschap richt zich op autonomie-specifieke elementen van de veiligheidsscenario’s. Denk aan het vermijden van botsingen en het beheer van vliegroutes. Wisk en NASA zijn van plan een algemeen validatiekader te ontwikkelen voor beoordelingen van autonome vluchten, inclusief richtlijnen voor de structuur van het luchtruim, vliegprocedures, minimale prestatie-eisen voor deelnemende vliegtuigen en andere normen.

 

Ontwikkeling

 

NASA werkt nauw samen met de FAA om gegevens en kaders te verstrekken die de toezichthouder helpen bij de overgang van technologische ontwikkeling naar het certificeren van de veiligheid van autonome vliegtuigen. Wisk is de ontwikkelaar van de Cora, een autonoom vliegende elektrische tweezitter die verticaal kan starten en landen. Prototypes van de Cora hebben al meer dan 1.400 vluchten uitgevoerd.

 

Luchttaxidienst

 

De samenwerking met NASA sluit naadloos aan bij het door Wisk gestelde doel om een ​​autonome luchttaxidienst naar dichtbevolkte steden in de Verenigde Staten te brengen. Het bedrijf erkent de hindernissen die ermee gepaard gaan en werkt daarom ook nauw samen met de Nieuw-Zeelandse Civil Aviation Authority om in de nabije toekomst proeven te starten met passagiersvervoer.

Foto 2 bij nieuwsbericht 130 Wisk NASA 161120.jpgt

Copyright: Wisk

Bron: www.evtol.com

www.wisk.aero

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië