Foto bij nieuwsbericht 21-193 Wideroe 191121

Widerøe gaat vliegen met eVTOL’s

De Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe gaat vliegen met eVTOL-toestellen van Eve Urban Air Mobility. Dochtermaatschappij Widerøe Zero heeft daartoe een Memorandum of Understanding ondertekend met Eve met als doel om eVTOL-operaties in Scandinavië te ontwikkelen. eVTOL’s zijn elektrische vliegtuigen, die verticaal kunnen opstijgen en landen.

Relatie

De relatie tussen de twee organisaties begon in 2017 toen Widerøe bij Embraer een bestelling plaatste voor 15 E190-E2 passagiersvliegtuigen. De grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Scandinavië is ook de launch customer van de nieuwe generatie E2-familie. Eve Urban Air Mobility is een dochteronderneming van Embraer.

Toepassingen

“Widerøe Zero is verheugd om met Eve samen te werken aan het eVTOL-concept. Hoewel de toestellen in eerste instantie zijn ontworpen voor stedelijke luchtmobiliteit, verwachten we dat deze zeer flexibele vliegtuigen interessant zijn voor een verscheidenheid aan toepassingen, ook in landelijke gebieden; van vracht- tot personenvervoer. Onze samenwerking met Eve maakt deel uit van ons plan om de ontwikkeling van duurzame luchtvaart in Noorwegen te versnellen”, aldus Andreas Kollbye Aks, Chief Executive Officer bij Widerøe Zero.

Copyright: Eve Urban Air Mobility
Bron: Eve Urban Air Mobility
www.wideroe.no
www.eveairmobility.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wereldprimeur: RAF vliegt op synthetische brandstof

eMagic onthult prototype elektrische vliegende taxi

Pipistrel maakt elektromotoren voor Airflow

ASL wil vracht CO2 neutraal vervoeren

Eerste Airbus-helikoptervlucht met 100% duurzame vliegtuigbrandstof

Technologie voor de productie van vliegtuigbrandstof op zonne-energie veelbelovend

Widerøe gaat vliegen met eVTOL’s

Embraer komt met vier schone(re) vliegtuigen

Finnair biedt alternatieve busdienst aan op kortste vliegroutes

Elektrische 100-zitter gereed in 2027