Foto bij nieuwsbericht 21-193 Wideroe 191121

Widerøe gaat vliegen met eVTOL’s

De Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe gaat vliegen met eVTOL-toestellen van Eve Urban Air Mobility. Dochtermaatschappij Widerøe Zero heeft daartoe een Memorandum of Understanding ondertekend met Eve met als doel om eVTOL-operaties in Scandinavië te ontwikkelen. eVTOL’s zijn elektrische vliegtuigen, die verticaal kunnen opstijgen en landen.

Relatie

De relatie tussen de twee organisaties begon in 2017 toen Widerøe bij Embraer een bestelling plaatste voor 15 E190-E2 passagiersvliegtuigen. De grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Scandinavië is ook de launch customer van de nieuwe generatie E2-familie. Eve Urban Air Mobility is een dochteronderneming van Embraer.

Toepassingen

“Widerøe Zero is verheugd om met Eve samen te werken aan het eVTOL-concept. Hoewel de toestellen in eerste instantie zijn ontworpen voor stedelijke luchtmobiliteit, verwachten we dat deze zeer flexibele vliegtuigen interessant zijn voor een verscheidenheid aan toepassingen, ook in landelijke gebieden; van vracht- tot personenvervoer. Onze samenwerking met Eve maakt deel uit van ons plan om de ontwikkeling van duurzame luchtvaart in Noorwegen te versnellen”, aldus Andreas Kollbye Aks, Chief Executive Officer bij Widerøe Zero.

Copyright: Eve Urban Air Mobility
Bron: Eve Urban Air Mobility
www.wideroe.no
www.eveairmobility.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië