Foto bij nieuwsbericht 21-122 Whisper 110821

Whisper Aero doorbreekt het stilzwijgen

Een nieuwe startup op het gebied van luchtmobiliteit doorbreekt het stilzwijgen en is van plan de geluidsproblemen, die door eVTOL-activiteiten worden veroorzaakt, aan te pakken. Het Amerikaanse Whisper Aero uit Crossville in Tennessee denkt een oplossing te hebben gevonden voor de barrière. Elf medewerkers werken aan een nieuwe voortstuwingsconfiguratie.

 

Ingenieur

 

Whisper is vorig jaar opgericht door Mark M0ore, voormalig NASA-ingenieur en betrokken bij Uber Technologies. Moore heeft een nieuwe voortstuwingsconfiguratie ontwikkeld die naadloos opgaat in het achtergrondgeluid van stadslandschappen. Moore heeft een lange carrière bij NASA, waar hij drones en elektrische vliegtuigen bestudeerde. In 2010 publiceerde hij als een van de eersten academische werken over eVTOL-technologieën.

 

Cool

 

Volgens Moore vindt de helft van de mensen drones cool, maar de andere helft vindt ze irritant. Dat heeft vooral te maken met de verzwarende geluidsbron, die er niet zou moeten zijn. Hij is ervan overtuigd dat het geluid van deze eerste golf eVTOL-toestellen hun succes zal beperken. Hoewel ze stiller zijn dan helikopters, produceren de elektrische vliegtuigen nog steeds gebrom.

 

Oplossing

 

Whisper is bezig met het certificeringsproces van hun oplossing voor de geluidsproblemen. Waaruit de nieuwe technologie bestaat is nog niet bekend. Het bedrijf is van plan om in 2023 producten te gaan verkopen aan dronemakers en later aan eVTOL-fabrikanten.

 

Copyright: Whisper Aero

Bron: www.transportup.com

www.whisper.aero

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië