Foto 1 bij artikel 7 eFlyer 2 prototype flight Copyright Bye Aerospace

Wereldprimeur Los Angeles: eerste elektrische luchttaxiservice in 2021

Quantum XYZ start volgend jaar onder de naam Quantum X met de eerste elektrische luchttaxiservice ter wereld in de agglomeratie Los Angeles. Daarbij worden Los Angeles International Airport (LAX) en de lokale luchthavens met elkaar verbonden. Men maakt gebruik van een vloot van de full electric eFlyers 2 van Bye Aerospace. De elektrische vliegtuigen vallen onder de categorie eCTOL: elektrische conventionele start en landing.

Lesprogramma

Quantum en Bye Aerospace verwachten een snelle groei van de eFlyer-vloot. Daarom hebben de bedrijven een 18-20 maanden durend lesprogramma ontwikkeld samen met de Noorse vliegschool OSM. De piloten lessen op die manier op hetzelfde type toestel, als waarop ze later commercieel gaan vliegen. Dit komt de veiligheid ten goede.

Tweezitter

Bye Aerospace heeft zijn hoofdkantoor op Centennial Airport in Denver (Colorado). Ze ontwikkelen niet alleen elektrische lesvliegtuigen, maar ook privé- en zakenvliegtuigen en toestellen op zonne-energie. In 2014 werd het project eFlyer 2 gestart, aanvankelijk onder de naam Sun Flyer. De eerste vlucht vond plaats op 10 april 2018. Het is een eenmotorige elektrische tweezitter, die in de vorm van de eFlyer 4 een eenmotorige vierpersoons broer krijgt. Quantum Air heeft 26 eFlyers in bestelling staan.

Het prototype van de eFlyer 2 is in 2019 voorzien van een nieuwe krachtiger motor, de Siemens SP70D, goed voor 90 kW (120 Pk) vermogen. Daarmee kan het toestel tenminste drie uur in de lucht blijven. Andere verbeteringen die zijn doorgevoerd zijn onder andere een extra Lithium-ion battery pack, een nieuwe driebladige propeller en een verbeterde motorkap. Na de testfase volgt certificering, waarna de aflevering van de eerste toestellen volgend jaar kan beginnen. Een eFlyer 2 kost rond de 350.000 dollar. De kosten per vlieguur zijn significant lager dan bij een conventioneel lesvliegtuig, zoals een Cessna 172: 23 dollar versus 110 dollar.

www.flyquantum.com

www.byeaerospace.com

Copyright: Bye Aerospace

 

 

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië