Foto 1 bij nieuwsberciht 21 150520 eCaravan3 Copyright MagniX

Wereldprimeur: elektrische Cessna Grand Caravan

Op donderdag 28 mei gaat voor het eerst een full electric Cessna 208B Grand Caravan de lucht in. Het gaat om een wereldprimeur, dit is het grootste commerciële elektrische vliegtuig. De proefvlucht vindt plaats in Moses Lake in de Amerikaanse staat Washington en is via Facebook en Youtube live te volgen. Bij het elektrificeren is nauw samengewerkt met AeroTEC. Aandrijving gebeurt door de magni500 elektrische motor met een vermogen van 750 pk van fabrikant magniX uit Australië.

Beaver

De magni500 is dezelfde motor die is in ingebouwd in een De Havilland Beaver van Harbour Air. Het zespersoons toestel maakte zijn eerste elektrische vlucht op 10 december 2019. AeroTEC is opgericht in 2003 en gevestigd in Moses Lake. Het bedrijf houdt zich bezig met testen, engineering en certificering met als doel om een nieuw product snel en efficiënt op de markt te brengen.

 

Verlengd

De Cessna 208 Caravan vloog voor het eerst eind 1982. De 208B Grand Caravan is een verlengde versie die een paar jaar later op de markt kwam. Het robuuste toestel kan 11 passagiers vervoeren, maar wordt ook veel gebruikt als klein vrachtvliegtuig of voor het droppen van parachutisten.

eCaravan3 Copyright MagniX.jpg

www.magnix.aero

www.aerotec.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië