Foto bij nieuwsbericht 21-04 Aerodelft 050321

Waterstofvliegtuig van studententeam AeroDelft onthuld

Het studententeam AeroDelft heeft het prototype van hun waterstofvliegtuig ‘Phoenix PT’ aan het publiek gepresenteerd. Het waterstofvliegtuig, dat geen schadelijke stoffen uitstoot, brengt het team een stap dichterbij het bereiken van een duurzame luchtvaart. Het toestel, dat veel weg heeft van een zweefvliegtuig, is gecoat in de blauwwitte kleuren van het team en bevat de logo’s van de sponsoren. De afronding van het prototype vormt een belangrijke mijlpaal na twee jaar onderzoek en productie.

 

Testvlucht

Als eerstvolgende stap brengt het team het vliegtuig de lucht in. Hiervoor zijn nog enkele werkzaamheden nodig en certificering moet plaatsvinden. Terwijl de engineers de onderdelen, zoals de waterstoftank, brandstofcel en motor, afmaken, gaat de testfase van start. Dit voorjaar verwacht het team de eerste testvlucht op batterijen. De studenten mikken op een vlucht op gasvormige waterstof in de zomer. In het najaar hoopt het team vervolgens de eerste vlucht op vloeibare waterstof te maken.

 

Frontlinie

AeroDelft bestaat uit 50 studenten met 17 verschillende nationaliteiten. Het team wil bewijzen dat vloeibare waterstof hét alternatief is voor conventionele luchtvaartbrandstoffen. Hiermee hopen de studenten de luchtvaartindustrie te inspireren om deze innovatie op grote schaal toe te passen, wat moet leiden tot een wereldwijde duurzame luchtvaart. Dit plaatst het team, met enkele vergelijkbare initiatieven wereldwijd, in de frontlinie van een revolutie in de luchtvaartindustrie. Met hun vliegtuig zijn de studenten uiteindelijk in staat om van Delft naar Ibiza te vliegen op één tank, zonder schadelijke uitstoot.

 

Copyright: AeroDelft
www.aerodelft.nl

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië