Foto bij nieuwsbericht 22-32 VoltAero 110222

VoltAero selecteert EPiC energieopslagsysteem voor prototype Cassio 330

Het prototype van de hybride-elektrische Cassio 330 van VoltAero wordt uitgerust met het EPiC-energieopslagsysteem van Electric Power Systems. De batterijen worden in de eerste helft van 2022 geleverd. De Cassio 330 is het kleinste lid van de Cassio-familie. Het vierzitstoestel is gebaseerd op de Cessna Skymaster en krijgt een gecombineerd vermogen van 330 kilowatt.

 

Celtechnologie

Het EPiC energieopslagsysteem bevat geavanceerde celtechnologie die een energiedichtheid biedt van meer dan 200 Wh/kg op batterijniveau. Er zijn meer dan 2.000 snelle oplaadcycli mogelijk voordat vervanging nodig is. Het door Electric Power Systems ontwikkelde EPiC-ecosysteem bestaat uit modulaire bouwstenen die maatwerk op vliegtuigniveau mogelijk maken.

 

Versies

De Cassio wordt aangeboden in drie versies, die elk een hoge mate van modulariteit en gemeenschappelijkheid delen. Na de Cassio 330 komt de Cassio 480 met zes zitplaatsen en een  voortstuwingsvermogen van 480 kilowatt. De Cassio 600 krijgt een capaciteit van 10 zitplaatsen en een hybride-elektrisch vermogen van 600 kilowatt. De vliegtuigen zijn geschikt voor particuliere eigenaren, luchttaxidiensten en commerciële regionale point-to-point verbindingen. Ook taken als vracht- en postvervoer en medische evacuatie kunnen de Cassio’s uitvoeren. De toestellen worden gebouwd in een speciale productiefaciliteit op Rochefort Airport in de Franse regio Nouvelle-Aquitaine

 

Copyright: VoltAero
Bron: VoltAero/EP Systems
www.voltaero.aero
www.epsenergy.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië