Copyright-VoltAero.jpg

VoltAero gaat samenwerken met softwarebedrijf KinectAir

VoltAero, de Franse vliegtuigbouwer van de (hybride-)elektrische Cassio, gaat samenwerken met de Amerikaanse softwarefirma KinectAir om schone, on-demand regionale vliegdiensten te ontwikkelen. Via een smartphone met kunstmatige intelligentie wordt de vraag van passagiers afgestemd op de beschikbaarheid van luchtvervoer. Het softwareplatform van KinectAir communiceert daarbij rechtstreeks met de intelligente cockpit van de Cassio.

 

Crisis

Volgens VoltAero is het belang van regionale vliegverbindingen groter dan ooit. Door de economische crisis, die volgt op de COVID-19 periode, gaan luchtvaartmaatschappijen wereldwijd korte routes uit hun netwerk schrappen. Daardoor raken duizenden gemeenschappen vitale levensaders kwijt als het gaat om ontsluiting. De vliegtuigfamilie van VoltAero kan dat gat prima opvullen. Er komen schone en zuinige toestellen met vier tot tien zitplaatsen op de markt met een vliegbereik van 1.300 kilometer. Bovendien kunnen zij gebruik maken van korte startbanen van 550 meter op lokale en regionale luchthavens.

 

Copyright-Kinectair.jpg

Copyright-Kinectair.jpg

App

Met KinectAir’s smartphone-app voor regionale luchtmobiliteit kunnen klanten een vlucht rechtstreeks vanaf hun dichtstbijzijnde vliegveld bestellen. De softwarefabrikant brengt vraag en aanbod bij elkaar, waarbij passagiers de keuzen hebben, zowel economisch als ecologisch. De klant kan kiezen uit de Pilatus PC-12 en de Cirrus SR22, die allebei met conventionele motoren zijn uitgerust. En straks uit de (hybride-) elektrische Cassio.

 

Levering

De levering van de eerste Cassio gaat eind 2022 plaatsvinden. Het vliegtuig wordt geproduceerd op een speciaal gebouwde eindassemblagelijn op de luchthaven Royan-Médis in de regio Nouvelle Aquitaine in Zuidwest-Frankrijk. Het toestel kan in Noord-Amerika en Azië in licentie worden gebouwd.

 

www.voltaero.aero

www.kinectair.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië