Foto 1 bij nieuwsbericht 147 Volocopter Singapore 091220

Volocopter wil vliegende taxiservice lanceren in Singapore

Volocopter, pionier op het gebied van Urban Air Mobility (UAM), wil binnen twee tot drie jaar een luchttaxidienst lanceren in Singapore. Dit gebeurt in samenwerking met de Economic Development Board of Singapore (EDB) en de Civil Aviation Authority of Singapore (CAAS). Wellicht wordt Singapore dan de eerste locatie in Azië waar de Urban Air Mobility van start gaat. Ter voorbereiding op de lancering is Volocopter Asia Holding opgericht.

 

Demonstratievlucht

 

In oktober 2019 heeft Volocopter een demonstratievlucht uitgevoerd met de vliegende taxi in het hart van Singapore boven het Marina Bay-gebied. Volocopter gaat nu samen met belanghebbenden verder met uitgebreide tests, vliegproeven, evaluaties en certificering voordat goedkeuring kan worden verleend om met commerciële luchttaxi-activiteiten te beginnen.

 

Route

 

De eerste route in de Lion City is naar verwachting een toeristische route over de zuidelijke wateren, met een uitzicht op de skyline van Marina Bay. Dit kan voor Singapore een nieuwe attractie betekenen, die hard nodig is om de toeristenindustrie te versterken in het licht van de COVID-19 pandemie. Vervolgroutes kunnen de grens overgaan, waardoor de regionale connectiviteit verbetert.

 

Werknemers

 

In de aanloop naar de lancering van commerciële activiteiten gaat Volocopter in de komende jaren een team van 50 piloten, ingenieurs, operatiespecialisten en bedrijfsmanagers opbouwen. Het bedrijf krijgt naar verwachting meer dan 200 fulltime werknemers in Singapore om tegen 2026 een netwerk van Singapore-routes te beheren. Volocopter heeft ook onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten opgestart met lokale instellingen, te beginnen met Fraunhofer Singapore aan de Nanyang Technological University.

 

Emissievrij

 

De vliegende taxi’s van Volocopter zijn emissievrije, elektrisch aangedreven vliegtuigen die verticaal opstijgen en landen. Ze zijn ontworpen voor de stedelijke mobiliteit en zullen maximaal twee passagiers direct en stil naar hun bestemming vliegen. Volocopter is opgericht in 2011 en heeft 200 werknemers in dienst in kantoren in Bruchsal, München en Singapore.Foto 2 bij nieuwsbericht 147 Volocopter Singapore 091220.jpg

Copyright: Volocopter

www.volocopter.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië

Airbus H225 vliegt op 100% duurzame brandstof

Twente Airport ontvangt voor het eerst elektrisch vliegtuig

Taiwanese lithium-ion batterijen voor elektrische VX4

Airbus ontwikkelt achterste romp CityAirbus met KLK en Gerg

Overair ontvangt 145 miljoen dollar investering van Hanwha Group

Elektrische helikopter met magniX motor maakt eerste vlucht

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter