Foto bij nieuwsbericht 22-84 Volocopter 100822

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië

De Duitse fabrikant Volocopter werkt samen met het Institute of Technical Education (ITE) uit Singapore om een ​​tentoonstelling over de VoloCity te lanceren, inclusief rondleidingen in de Lion City. Dit is de eerste tentoonstelling van Volocopter waar zijn commerciële luchttaxi-model in Azië te zien is. De tentoonstelling is voor het grote publiek toegankelijk. Vanaf augustus 2022 biedt Volocopter regelmatig gratis rondleidingen aan.

 

Schaalmodel

 

De tentoonstelling bevindt zich in de Aerospace Hub, ITE College Central, en toont een 3D VoloPort-schaalmodel en gedetailleerde informatie over zowel de Urban Air Mobility-industrie als Volocopter. Bezoekers krijgen ook de kans om in het vliegtuig te zitten en een idee te krijgen hoe deze nieuwe vorm van vervoer eruit zal zien. Minister van Handel en Industrie, de heer Gan Kim Yong, en de Duitse ambassadeur in Singapore, dr. Norbert Riedel, woonden de openingsceremonie bij.

 

Testvlucht

 

Singapore is een van de eerste steden waar de Volocopter wordt gelanceerd. Het Duitse bedrijf voerde in 2019 de eerste bemande openbare testvlucht van een luchttaxi in Azië uit in het stadscentrum boven de iconische Marina Bay van Singapore, en werkt nauw samen met de stad. Volocopter gaat de UAM-diensten in de komende jaren in Singapore lanceren. Het bedrijf heeft onlangs een speciale routekaart uitgebracht waaruit blijkt dat zijn UAM-diensten tegen 2030 naar schatting tot 1.300 banen in Singapore kunnen creëren.

 

Copyright: Volocopter

Bron: www.transportup.com

www.volocopter.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië

Airbus H225 vliegt op 100% duurzame brandstof

Twente Airport ontvangt voor het eerst elektrisch vliegtuig

Taiwanese lithium-ion batterijen voor elektrische VX4