Foto 1 bij nieuwsbericht 116 Volocopter ADAC 211020

VoloCity van Volocopter kan levens redden

De eerste haalbaarheidsstudie ter wereld naar het gebruik van bemande multicopters bij reddingsdiensten heeft geconcludeerd dat dat niet alleen mogelijk is, maar ook dat daardoor de medische zorg verbetert. De VoloCity, het elektrische toestel van Volocopter dat verticaal kan opstijgen en landen, kan samen met de Duitse reddingsorganisatie ADAC Luftrettung nu al levens redden.

 

Onderzoek

 

Het 130 pagina’s tellende onderzoek werd in 2018 gelanceerd door ADAC Luftrettung en gesponsord door de non-profit ADAC Foundation. In samenwerking met Volocopter richtte het zich op de vraag: kan het reddingsservicesysteem worden verbeterd en toekomstbestendig gemaakt door multicopters in te zetten als transportmiddel voor spoedartsen? Op basis van historische gegevens van het Rescue Coordination Center simuleerde de computer van de onderzoekers meer dan 26.000 noodoperaties met multicopters. Scenario’s werden gesimuleerd met verschillende locaties, bereiken en snelheden. De technische haalbaarheid werd onderzocht op basis van het Volocopter VoloCity eVTOL-vliegtuig, dat naar verwachting binnen twee tot drie jaar operationeel kan zijn.

 

Landelijk

 

Het voordeel in landelijke gebieden is groter dan in de stad. Met multicopters kunnen spoedartsen op het platteland vaak twee keer zo snel ter plaatse zijn als een conventionele medische hulpdienst en ongeveer twee tot drie keer zoveel patiënten bereiken in een groter verzorgingsgebied. Op die manier kan het tekort aan spoedartsen op veel plaatsen worden tegengegaan en kunnen de huidige spoedartsen efficiënter werken.

 

Testvluchten

 

Een volgende stap is een test in de praktijk. Tot die tijd vinden er technische testvluchten plaats op de onderzoekslocaties van Volocopter om de vliegtuigen te beoordelen voor luchtreddingsdiensten onder speciale omstandigheden. Het gaat onder andere om het opstijgen en landen op hellingen, bij slecht zicht, ’s nachts of in de winter. Het Duitse Lucht- en Ruimtevaartcentrum (DLR), een langdurige onderzoeks- en ontwikkelingspartner van de ADAC Luftrettung, ondersteunt het project wetenschappelijk.

 

Operationeel

 

Operationele tests vinden in 2023 plaats in de twee bestaande verzorgingsregio’s: het Ansbach-gebied met het ADAC-reddingsstation in Dinkelsbühl in Beieren en op een nieuwe basis voor meerdere vliegtuigen in de regio Idar-Oberstein in Rijnland-Palts. De deelstaat Rijnland-Palts is een landelijke regio met lage bergketens en valleien. Dit terrein brengt uitdagingen met zich mee voor spoedartsen en reddingsdiensten, die binnen korte tijd bij de patiënt moeten zijn. Op basis van de onderzoeksresultaten en de stand van de technologische vooruitgang, zou volgens de optimistische voorspelling tegen 2050 in Duitsland een landelijk netwerk van wel 250 bases voor meerdere vliegtuigen kunnen worden gecreëerd.

 

Copyright: Volocopter

Bron: Evtolinsights.com

www.volocopter.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië