Foto 1 bij nieuwsbericht 76 210820 Copyright Verdego

VerdeGo Aero op koers met hybride-elektrische aandrijflijn

VerdeGo Aero uit Florida is begonnen met het actief testen van het hybride-elektrische aandrijfsysteem dat het ontwikkelt samen met Continental Aerospace Technologies uit Alabama. Beide bedrijven kondigden vorig jaar hun samenwerking aan op EAA AirVenture Oshkosh. Volgens VerdeGo Aero gaat het om het krachtigste hybride zuigersysteem ter wereld. Men is de test- en verfijningsfase ingegaan die moet leiden tot een ontwerp dat in productie kan worden genomen.

Oplossing

De aandrijflijn is gericht op vliegtuigen die verticaal kunnen starten en landen met een maximum startgewicht tot 3.400 kilogram. Het combineert VerdeGo’s Integrated Distributed Electric Propulsion-concept met een Continental Jet A-zuigermotor. Het doel is om een ​​hybride-elektrische oplossing te bieden die stiller en zuiniger is dan hybride systemen die turbinegeneratoren gebruiken.

Risicovol

VerdeGo is van mening dat een hybride-elektrische aandrijflijn voor de korte termijn veel realistischer is voor stedelijke luchtmobiliteit dan batterij-elektrisch. Het bedrijf uit Daytona Beach denkt dat er over 20 jaar uitstekende batterijen op de markt komen. Het is nu echter nog zeer risicovol om een elektrisch vliegtuig te ontwerpen gebaseerd op toekomstige technologieën. Bovendien geven hybride-elektrische vliegtuigen veel meer operationele flexibiliteit. Het gaat dan niet zo zeer om een groter vliegbereik van de vliegende taxi’s, maar meer om het kunnen uitvoeren van meerdere vluchten na elkaar, zonder steeds te hoeven opladen.

Foto 2 bij nieuwsbericht 76 210820 Copyright Verdego.jpg

Copyright Verdego.jpg

www.verdegoaero.com

bron: eVTOL Insider

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië