95 Ampaire 160920

Tweede prototype hybride Ampaire Skymaster de lucht in

Op 10 september heeft het tweede prototype van de hybride-elektrische Cessna 337 Skymaster van Ampaire het luchtruim gekozen. De technologie demonstrator heet Hawai’i Bird omdat het toestel later dit jaar testvluchten gaat uitvoeren voor Mokulele Airlines tussen de eilanden van Hawaï. Het tweede prototype heeft een aantal verbeteringen; de aandrijflijn is efficiënter, de prestaties zijn verbeterd en betrouwbaarheid en veiligheid zijn verhoogd. Tijdens de proefvluchten voor Mokulele wordt niet alleen het vliegtuig getest, maar ook de infrastructuur op de grond.

 

Neus

De Hawai’i Bird wordt aangedreven door een conventionele Continental verbrandingsmotor aan de achterzijde van de romp en een elektromotor in de neus. Bij deze tweede conversie is het batterijpakket van het vliegtuig verplaatst van de cabine naar een gestroomlijnde bay aan de onderkant van de romp. Hierdoor is cabineruimte vrij gekomen voor ingenieurs en apparatuur voor het uitvoeren van testen. De kosten en uitstoot zijn 40-50% lager dan van een vergelijkbaar conventioneel vliegtuig. De Hawai’i Bird kan 75 minuten in de lucht blijven plus een reserve van 30 minuten. Genoeg om de meeste Mokulele routes heen en terug te vliegen, voordat er moet worden opgeladen.

 

Tests

Tijdens de eerste vlucht van 35 minuten klom testpiloot Justin Gillen naar 3.000 voet en deed daar een uitgebreide serie tests, die naar tevredenheid verliepen. In oktober wordt het toestel naar Hawaï vervoerd. Ampaire werkt samen met Elemental Excelerator, een van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van versnellen van nieuwe technologie. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Honolulu en financiert de vliegproeven voor Mokulele.

 

Copyright: Ampaire

www.ampaire.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië