PH-HBR Viking Dragonfly II

Tweede Dragonfly voor Hogeschool Inholland

Hogeschool Inholland in Delft heeft een tweede Viking Dragonfly aangeschaft. Net als de eerste Dragonfly gaat Inholland dit toestel gebruiken bij de studierichting Aeronautical & Precision Engineering voor het ombouwen van dit model naar een elektrisch aangedreven vliegtuig. De tweede Dragonfly met registratie PH-HBR is onlangs verhuisd van Lelystad naar Delft. De nieuwe Dragonfly is  al verder opgebouwd dan het eerste toestel van Inholland. Het ligt voor de hand dat de nieuwe Dragonfly ook eerder het luchtruim zal kiezen.

 

Bijzonder

De Viking Dragonfly MK.II. is ontworpen door Bob Walters en geproduceerd door Viking Aircraft LLC uit Elkhorn in Wisconsin. Het vloog voor het eerst in 1980. Meest opvallend aan de Dragonfly is de tandem wing; de voorste vleugel zit voor aan het toestel en de achterste vleugel achter de cockpit. Daardoor lijkt het vliegtuig wel wat op een libelle (Dragonfly). Verder is het toestel vervaardigd uit foam, carbonfiber, epoxy en glasvezeldoek. Het vliegtuig is slecht 5,79 meter lang. De tweezitter werd oorspronkelijk geleverd als bouwpakket voor amateurvliegtuigbouwers.

PH-HBR Viking Dragonfly II

 

Verduurzaming

De afdeling Aeronautical & Precision Engineering van de Hogeschool Inholland werkt actief mee aan de verduurzaming van de luchtvaart. Met het project DragonFly wil de hbo-instelling uit Delft aantonen dat de bestaande technologie voor batterij-elektrische toestellen volwassen genoeg is voor acceptatie door de markt. Het projectteam van project DragonFly bestaat uit studenten met verschillende achtergronden, maar allemaal met een grote interesse in duurzame luchtvaart. Daarnaast doen professionals van verschillende internationale universiteiten, bedrijven en kennisinstellingen uit de luchtvaart-, duurzaamheid- en energiesector mee. Continuïteit is geborgd door de bij het project betrokken docenten, onderzoekers en bedrijven.

 

Copyright: Berend Jan Floor | AirOnline.nl

Bron: AirOnline.nl

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië