Foto 2 bij nieuwsbericht 78 Cityairbus 220820 Copyright Airbus

Twee zomerse mijlpalen voor CityAirbus

Minder dan twee weken nadat de CityAirbus eVTOL-demonstrator zijn eerste publieke vliegdemonstratie uitvoerde in Donauwörth in Zuid-Duitsland, heeft het vliegtuig zijn eerste volledig automatische vlucht voltooid. De elektrische demonstrator van Airbus kan verticaal starten en landen. Het toestel heeft vier zitplaatsen en acht propellers die zijn omsloten door vier voortstuwingseenheden.

 

Premier

 

De openbare vliegdemo op 20 juli voor de Beierse premier Markus Söder was voor Airbus eigenlijk niet meer dan een routinevlucht. Maar de tweede mijlpaal in de vorm van een autonome vlucht was voor het CityAirbus programma zeer belangrijk. Airbus verwacht dat zijn toekomstige vliegende stadstaxi’s uiteindelijk zelf zullen vliegen, hoewel ze in eerste instantie een piloot aan boord krijgen, vooral om psychologische redenen.

 

Knop

 

De autonome vlucht verliep voorspoedig. Een enkele druk op de knop was voldoende om het vliegtuig te laten opstijgen of landen. Het toestel heeft slechts beperkte vliegmogelijkheden bij de Airbus Helicopters-faciliteiten in Donauwörth. Daarom wordt de CityAirbus eind augustus verplaatst naar de vliegbasis Manching in Zuid-Duitsland voor uitgebreidere vliegproeven.

 

Vahana

 

CityAirbus is het tweede full-scale eVTOL-prototype dat Airbus publiekelijk heeft onthuld. De eerste, de Vahana met kantelvleugel, boekte aanzienlijke vooruitgang op het gebied van autonome vluchten tijdens een testcampagne met 138 vluchten die vorig jaar werd afgerond. Het Vahana-programma bracht het Wayfinder-autonomieprogramma voort, dat heeft bijgedragen aan het succes van het Autonomous Taxi, Take-Off and Landing (ATTOL) -project van Airbus met een A350-vliegtuig.

Foto 1 bij nieuwsbericht 78 CityAirbus 220820 Copyright Airbus.jpg

Copyright Airbus.jpg

www.airbus.com

bron: www.evtol.com

 

 

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië