Foto bij nieuwsbericht 158 Toronto CAAM 151220

Toronto haakt aan bij Canadian Advanced Air Mobility Consortium

De regio Toronto gaat volgend jaar meedoen met het Canadian Advanced Air Mobility Consortium (CAAM). Transport-, onderzoeks- en overheidspartners gaan aan de slag met het versnellen van de uitvoering van elektrische en waterstof aangedreven verticale start en landing vluchten. Bij de geavanceerde luchtmobiliteit gaat het om het verlenen van transport-, nood- en toeleveringsketendiensten in stedelijke en landelijke gebieden. CAAM is in oktober 2020 van start gegaan en richtte zich in eerste instantie op Vancouver.

 

Rondetafelgesprekken

 

In de afgelopen drie maanden zijn rondetafelgesprekken gehouden met de provinciale overheden, de lokale stadsambtenaren, luchthavens, de academische wereld en investeerders in de regio Toronto. Zij brainstormden over de vraag hoe geavanceerde luchtmobiliteit eruit zou kunnen zien in Toronto en omgeving. CAAM streeft ernaar om tegen het einde van 2021 whitepapers te produceren waarin de economische, ecologische en maatschappelijke impact van AAM voor de regio Toronto wordt geanalyseerd, evenals een routekaart voor de introductie ervan.

 

Voortbouwen

 

CAAM wil voor Toronto voortbouwen op de successen en lessen die uit Vancouver komen. Tegelijk is er ook de erkenning dat Toronto en omgeving een veel grotere en complexere markt is dan de regio Vancouver en het zuidwesten van British Columbia.

 

Copyright: Remco de Wit

Bron: www.evtol.com

www.canadianaam.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië