Schermafbeelding 2020-10-19 om 14.18.38

Together we can fly for ABC

Hoe kunnen we op een innovatieve manier de toekomst van de luchtvaart veilig, betaalbaar en duurzaam organiseren?

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert op 22 oktober 2020 een unieke ‘Koninkrijksdialoog’ waarbij studenten uit Nederland, Aruba, Bonaire en Curaçao samen in gesprek en aan het werk kunnen gaan. Om een antwoord te vinden op de volgende vraag: hoe kunnen we op een innovatieve manier de toekomst van luchtvaart voor de Cariben veilig, betaalbaar en duurzaam organiseren?

De Koninkrijksdialoog omvat allereerst inspirerende presentaties van vertegenwoordigers van innovatieve luchtvaartorganisaties. Bedrijven als NACO, NLR, Falki Aviation Bonaire, EZ air en Ampaire geven hun visie over de toekomst van de luchtvaart in het Caribisch gebied. Tijdens de presentaties is er ruimte voor vragen en reacties. Het webinar eindigt met de Challenge: een unieke prijsvraag voor studenten waarmee een mooi geld bedrag te winnen valt.

De luchtvaart staat wereldwijd voor een enorme uitdaging om te vergroenen. Bij deze uitdaging is ook een pandemie gekomen. Deze situatie vereist heel veel creativiteit, flexibiliteit en innovatiekracht. Daarom wil Nederland samen met de ABC-eilanden kansen verzilveren. De nieuwe technologieën, de gunstige ligging en de korte afstand tussen de eilanden èn de aanwezige energiebronnen bieden talrijke voordelen. Hoe leggen we de focus op duurzame luchtvaart, zoals elektrisch vliegen en een klimaat neutrale luchthaven? Al deze mogelijkheden moeten we aangrijpen.

Ons streven is een schonere, stillere en meer kostenefficiënte verbinding tussen de eilanden. Deze innovaties kunnen bovendien een motor vormen voor nog meer samenwerking tussen Nederland en de ABC-eilanden!

Tijdens de presentaties is er ruimte voor vragen en reacties.

Voor het online webinar worden met name studenten van MBO, HBO en WO uitgenodigd om deel te nemen om mee te denken over de toekomst van de luchtvaart.

Voor inschrijven kijk op de website van duurzaam-vliegen.nl.

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië