Foto bij nieuwsbericht 21-23 Eflight Teuge 220321

Teuge krijgt elektrische vliegschool

In mei gaat op Teuge Airport een elektrische vliegschool van start. E-Flight Academy wil 90 procent van zijn vlieglessen uitvoeren met elektrische vliegtuigen. De school maakt gebruik van twee toestellen van het type Velis Electro van de Sloveense fabrikant Pipistrel. Dit type vliegtuig is vorig jaar door EASA gecertificeerd. Naast de CO2-besparing zijn de vliegtuigen ook aanzienlijk stiller dan conventionele lesvliegtuigen. Beide toestellen zijn medio maart via de weg afgeleverd in Teuge.

 

Zero

 

De nieuwe vliegtuigen hebben de registratie PH-EFL en PH-ZEF. EFL staat voor E-Flight, ZEF staat hierbij voor Zero Emission Flight. De E-Flight Academy gaat honderden uren per jaar op batterijen  vliegen, en is de eerste organisatie in Nederland die het elektrisch vliegen op deze schaal inzet. Het toestel heeft een topsnelheid van 157 kilometer per uur en een maximale vliegtijd van 50 minuten plus reserves. Voor langere vluchten kiest E-Flight Academy voor de PH-VFL, een Pipistrel Virus. Dit vliegtuigtype heeft wel een verbrandingsmotor.

 

Actief

 

De vliegtuigen krijgen onderdak in de grote Skydeck hangar aan de oostkant van Teuge Airport. E-Flight heeft Teuge gekozen omdat daar al organisaties actief zijn op het gebied van verduurzaming van de luchtvaart, zoals DEAC Dutch Electric Aviation Centre. De vliegtuigen van E-Flight maken in april de eerste vluchten om de instructeurs vertrouwd te maken met het nieuwe model. In mei start E-Flight Academy met het opleiden van sportvliegers. De eerste studenten zijn reeds begonnen met het theoriegedeelte.

 

Copyright: E-flight Academy

www.eflight.nl

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië