Foto bij nieuwsbericht 22-66 E-Deck 060422

Teuge Airport krijgt duurzame luchtvaartcampus

Op Teuge Airport gaat een duurzame luchtvaartcampus verschijnen. Deze wordt gehuisvest in de Skydeck Hangar, die omgedoopt wordt tot E-Deck. De vernieuwde hangar bevindt zich aan de uiterste oostzijde van het vliegveld en ligt direct aan de taxi- en startbaan. In het project werken verschillende organisaties samen, zoals elektrische vliegschool E-Flight Academy, onderhoudsbedrijf Hangar One en Hogeschool Inholland. De E-campus krijgt subsidie van de Europese Unie. Het betekent een groene impuls voor de Oost-Nederlandse economie na de gevolgen van de COVID-pandemie.

 

Episch

 

E-Campus moet hét episch centrum worden voor alles wat met elektrisch vliegen te maken heeft. Door het samenbrengen van kennis met expertise én faciliteiten, worden alle krachten gebundeld om de duurzame luchtvaart te versnellen. De E-Campus bestaat uit gedeelde onderzoeksfaciliteiten voor elektrische vliegtuigtechnologie en het elektrificeren van de luchthaveninfrastructuur en andere activiteiten op de grond. Daarmee kunnen MKB-bedrijven met kennis en onderwijsinstellingen gericht werken aan allerlei schone elektrische luchtvaarttoepassingen. Denk aan nieuwe elektrische aandrijflijnen en batterijtechnologie. Maar zeker ook activiteiten en ontwikkeling speciaal gericht op het onderhoud van elektrische vliegtuigen.

 

Broedplaats

 

In de E-Campus komen onderzoeksfaciliteiten als virtual en augmented reality technologie, hybride en elektrische vliegtuigen, batterijtechnologie, flight simulatoren en laadinfrastructuur. Een tiental bedrijven en onderwijsinstellingen gaat zich dagelijks bezighouden met het verduurzamen van de luchtvaart. De E-Campus moet zo een belangrijk innovatief centrum en broedplaats worden voor het versnellen van de transitie naar elektrisch vliegen. Naast huisvesting van de E-Campus wordt de hangar E-Deck ook ingezet als locatie voor events met een duurzaam karakter.

 

Copyright: E-Flight

Bron: E-Flight, provincie Gelderland

www.eflight.nl

www.gelderland.nl

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter

Hybride-elektrische Cassio komt naar Nederland

Meten is weten bij DEAC

SXI wordt importeur APUS I-2

Eve werkt samen met Thales

’s Werelds eerste vertiport geopend in Engeland

Elektrische Alia van Beta maakt lange vluchten

Grote Indonesische pre-order voor EHang