Foto bij nieuwsbericht 22-80 Batterij VX4 130722

Taiwanese lithium-ion batterijen voor elektrische VX4

Vertical Aerospace uit het Verenigd Koninkrijk heeft de Taiwanese fabrikant van lithium-ion batterijen E-One Moli Energy, ook bekend als Molicel, geselecteerd om de batterijcellen te leveren die zijn VX4 eVTOL-vliegtuig van stroom voorzien. De VX4 is een volledig elektrisch toestel, dat verticaal kan op stijgen en landen. Molicel levert cilindrische cellen met hoog vermogen voor het Britse vliegtuig, dat naar verwachting in 2025 in gebruik wordt genomen.

 

Stiller

 

De VX4 biedt plaats aan één piloot en vier passagiers. Het toestel wordt 100 keer stiller dan een helikopter. De topsnelheid bedraagt 325 kilometer per uur. Het vliegtuig krijgt een actieradius van 160 kilometer op een enkele batterijlading. Het heeft zowel een vaste vleugel als kantelbare rotors waardoor het vliegtuig stil en efficiënt kan vliegen.

 

Toepassingen

 

Molicel heeft een geschiedenis van 40 jaar in het produceren van oplaadbare, krachtige batterijcellen die zijn gebruikt voor verschillende toepassingen. Denk aan elektrisch gereedschap, auto’s en NASA’s technologieën voor ruimteverkenning. De batterijmaker, gevestigd in Taipei, bereidt zich voor op de opening van een tweede fabriek in Kaohsiung om massaproductie van de cellen die nodig zijn voor de VX4 mogelijk te maken. Vertical streeft ernaar om het nieuwe batterijsysteem gelijktijdig te laten certificeren door het Europese Aviation Safety Agency (EASA) en de Britse Civil Aviation Authority (CAA)

 

Copyright: Vertical Aerospace

Bron: www.futureflight.aero

www.vertical-aerospace.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië

Airbus H225 vliegt op 100% duurzame brandstof

Twente Airport ontvangt voor het eerst elektrisch vliegtuig

Taiwanese lithium-ion batterijen voor elektrische VX4

Airbus ontwikkelt achterste romp CityAirbus met KLK en Gerg

Overair ontvangt 145 miljoen dollar investering van Hanwha Group

Elektrische helikopter met magniX motor maakt eerste vlucht

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter