Foto 1 bij nieuwsbericht 139 Samad 021220

Succesvolle vlucht model Samad e-Starling

Samad Aerospace heeft de eerste proefvluchten uitgevoerd met een model op 50 procent van de ware grootte van het zeven persoons e-Starling zakenvliegtuig. De tests vonden plaats met een conventionele start en landing, maar het toestel moet uiteindelijk verticaal kunnen starten en landen. Het model had slechts 250 meter nodig om de lucht in te komen en vloog met een kruissnelheid van 150 kilometer per uur.

 

Karakteristieken

Tests omvatten ook evaluaties van de vluchtdynamiek, prestaties en vliegeigenschappen. Dat is belangrijk omdat de e-Starling een semi-blended wing body krijgt met specifieke karakteristieken. Tests van subsystemen waren onder andere remmen, telemetrie, redundantieverbindingen en ervoor zorgen dat het zwaartepunt van het vliegtuig zich op de juiste ontwerpplaats bevindt. De prestaties van het vliegtuig kwamen overeen met de voorspelde berekeningen tijdens de voorbereidende en gedetailleerde ontwerpfasen. De volgende stap wordt het testen van hoveren en de overgang van hoveren naar horizontale vlucht.

 

Programma

Samad Aerospace is gevestigd op het Cranfield Technology Park in Bedfordshire in Groot-Brittannië. Het bedrijf heeft naast de elektrische e-Starling ook de grotere hybride-elektrische Starling Jet in het programma. Daarnaast zijn er plannen voor de Q-Starling. Het gaat om een elektrisch-hybride tweezitter, die verticaal kan starten en landen. Het toestel is afgeleid van de e-Starling.

 

Copyright: Samad Aerospace

www.samadaerospace.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter

Hybride-elektrische Cassio komt naar Nederland

Meten is weten bij DEAC

SXI wordt importeur APUS I-2

Eve werkt samen met Thales

’s Werelds eerste vertiport geopend in Engeland

Elektrische Alia van Beta maakt lange vluchten

Grote Indonesische pre-order voor EHang