Foto 1 bij nieuwsbericht 152 Steden gezocht 121220

Steden gezocht voor simulatie Urban Air Mobility

De ARCH Urban Air Mobility global challenge zoekt voor een simulatie steden die willen meedoen met een CityLab met een hub voor stedelijke luchtmobiliteit. Het gaat om het testen en evalueren van scenario’s op het gebied van Urban Air Mobility (UAM). De wedstrijd is op 10 december van start gegaan. Steden hebben tot 28 februari 2021 de tijd om zich op te geven. Doel van het project is om trendsettende steden samen te laten werken aan een wereldwijd netwerk van UAM CityLabs. Inwoners krijgen zo virtueel de gelegenheid om te ervaren hoe het is om boven en door hun eigen stad te vliegen in een UAM-vliegtuig.

 

Tweeling

 

De UAM-vliegsimulator bevat straks een digitale tweeling van de betreffende stad. Het is een full-size cabine inclusief instrumenten. Het heeft alle functionaliteiten van een vliegende eVTOL, een elektrisch toestel dat verticaal kan starten en landen. Het helpt inwoners te ontdekken hoe vliegen in de toekomst eruit zal zien. Daarbij wordt gekeken naar route optimalisatie, vliegangst, comfort, geluid en de impact van duurzaam vliegen op de stedelijke gebieden. Het gebruik van de simulatietechnologie is ook van belang voor stedenbouwkundigen en verkeerskundigen.

 

Finalisten

 

Op 31 maart 2021 worden de 10 finalisten bekendgemaakt en twee maanden later de drie winnaars. Volgend jaar herfst moet de simulator gereed zijn. De jury telt zeven leden inclusief kopstukken van Airbus, Daimler en Italdesign.

 

Foto 2 bij nieuwsbericht 152 Steden gezocht 121220.jpg

Copyright: Arch

www.arch.aero

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië