Foto 1 bij nieuwsbericht 142 Metro Hop 041220

Startup Metro Hop krijgt subsidie ​​van European Space Agency

De Duitse divisie van Metro Hop, Metro Hop Technik, heeft een subsidie ​​ontvangen van het business incubation centre van de European Space Agency. De Duitse startup, gevestigd in Noord-Californië, is een van de tientallen transformatieve technologiebedrijven die subsidies hebben ontvangen via ESA.  Sinds 2017 ontwikkelt Metro Hop een volledig elektrisch vliegtuig voor passagiers en vracht. Het toestel is een STOL; het kan gebruik maken van korte start- en landingsbanen op bestaande luchthavens, landingsplatforms en speciale MetroDocks.

Gepatenteerd

Metro Hop maakt gebruik van het gepatenteerde Active Landing Gear-systeem. Dit wordt gebruikt om het vliegtuig bij het opstijgen tot vliegsnelheid te versnellen en het vliegtuig na de landing te vertragen. Het prototype op ware grootte kan opstijgen vanaf een 25 meter lange rubberen startbaan. Het doel is dat het vliegtuig met de huidige batterijtechnologie snelheden van 400 kilometer per uur kan bereiken met een vliegbereik van 200 kilometer.

Geruisloos

Dankzij de vrijwel geruisloze start en landing kan het elektrische vliegtuig zowel overdag als ’s nachts vanaf dichtbevolkte locaties opereren. Een deel van de subsidie ​​wordt gebruikt om een ​​kantoor te openen in het Duitse Lucht- en Ruimtevaartcentrum (DLR) in Oberpfaffenhofen. De rest van het geld is nodig voor de verdere ontwikkeling van de draagbare uitrolbare landingsbaan van Metro Hop.

 

Copyright: Metro Hop

www.metrohop.aero

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter

Hybride-elektrische Cassio komt naar Nederland

Meten is weten bij DEAC

SXI wordt importeur APUS I-2

Eve werkt samen met Thales

’s Werelds eerste vertiport geopend in Engeland

Elektrische Alia van Beta maakt lange vluchten

Grote Indonesische pre-order voor EHang