Foto 2 bij nieuwsbericht 55 270620 Copyright Creatorz Deitz

SolarStratos bijna klaar voor vlucht in stratosfeer

De SolarStratos, het Zwitserse vliegtuig op zonne-energie, is vrijwel klaar om de stratosfeer binnen te dringen. Nadat allerlei aanpassingen waren doorgevoerd, heeft het Federal Office of Civil Aviation het vliegtuig geïnspecteerd. De vliegveiligheidsaspecten zijn goedgekeurd, het toestel bevindt zich in ‘excellent state of readiness’.

Nabootsen

Nu de eerste vluchten snel naderen, zijn het elektrische systeem en de motortests in volle gang. Roland Loos, CEO van SolarStratos, legt uit: “Om deze tests uit te voeren, moeten we de realiteit zo goed mogelijk nabootsen. Om dit te bereiken, bevestigen we het vliegtuig veilig aan een auto, zetten we de elektromotor aan en laten we hem een ​​minuut lang op vol vermogen draaien. Hierdoor kunnen we de start simuleren. Vervolgens verminderen we het vermogen enigszins om de klim na te bootsen. Dit brengt ons op kruissnelheid die we 15 minuten aanhouden. Dan is het tijd voor de afdaling en we verminderen het vermogen tot de landing. Deze tests zijn van het allergrootste belang, ze stellen ons in staat om de motor, de batterijen en het elektronische systeem te testen om er zeker van te zijn dat alles correct werkt.”

Testvliegers

Tijdens de COVID-19 crisis zijn de twee testvliegers thuisgebleven in respectievelijk de Verenigde Staten en Duitsland. Nu de maatregelen zijn opgeheven, zijn Miguel Iturmendi en Norbert Lorenzen aangekomen op de Zwitserse vliegbasis Payerne. Ze gaan daar aan de slag met het afronden van de laatste voorbereidingen voor hun gezamenlijke vlucht. De SolarStratos gaat vliegen op een hoogte van 23 kilometer boven de aarde. Doel is om met een solar plane een bijdrage te leveren aan de bescherming van onze atmosfeer. Het vliegtuig heeft een lengte van 8,5 meter en een spanwijdte van24,9 meter. Het toestel weegt 450 kilogram.

Foto 1 bij nieuwsbericht 55 270620 Copyright SolarStratos.jpg

Copyright Creatorz Deitz.jpg

www.solarstratos.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië