Foto bij nieuwsbericht 22-70 Urban Air Port 040522

’s Werelds eerste vertiport geopend in Engeland

Urban-Air Port heeft een transportknooppunt geopend voor luchttaxi’s, eVTOL’s en drones op het Westminister Car Park in Coventry in het Verenigd Koninkrijk. Met de ‘Air-One’-hub kunnen bemande en onbemande voertuigen opstijgen en landen op ’s werelds eerste vertiport, maar alleen gedurende de zomer. Daarna wordt de vertiport op een andere locatie ingezet. Een vertiport is een soort helihaven voor elektrische toestellen.

 

Ontwikkelaar

 

Urban-Air Port, de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde ontwikkelaar achter het project, zegt dat deze eerste vertiport dient als blauwdruk voor meer dan 200 wereldwijd geplande vertiports in de komende vijf jaar. Toekomstige vertiports zijn al gereserveerd voor locaties over de hele wereld, waaronder in de West Midlands en Londen, maar ook in Los Angeles, Australië, Zuid-Korea, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië en Zuidoost-Azië. Alle toekomstige vertiport-locaties bedienen vier belangrijke markten: vliegende taxi’s, autonome bezorgdrones, toestellen voor rampenbeheer en voor defensie-operaties en logistiek.

 

Lounge

 

Urban-Air Port heeft 11 weken nodig gehad om het 5.000 vierkante meter grote terrein in Coventry in te richten, met onder meer een passagierslounge, een café, een logistiek centrum voor vracht, een hangar voor elektrische en waterstof-toestellen, een veiligheidscontrolegebied en een commandocentrum. Het Air-One-project heeft financiële steun van de Britse regering en van Supernal, de luchtmobiliteitstak van de Hyundai Motor-groep.

 

Copyright: Urban-Air Port

Bron: www.transportup.com

www.urbanairport.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië

Airbus H225 vliegt op 100% duurzame brandstof

Twente Airport ontvangt voor het eerst elektrisch vliegtuig

Taiwanese lithium-ion batterijen voor elektrische VX4

Airbus ontwikkelt achterste romp CityAirbus met KLK en Gerg

Overair ontvangt 145 miljoen dollar investering van Hanwha Group

Elektrische helikopter met magniX motor maakt eerste vlucht

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter