Foto bij nieuwsbericht 21-100 Rotterdam Airport 120721

Rotterdam The Hague Airport een van de duurzaamste luchthavens van Europa

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is in juli geaccrediteerd op het allerhoogste niveau binnen het Airport Carbon Accreditation (ACA) programma van internationale non-profitorganisatie Airports Council International (ACI). Slechts vier luchthavens ter wereld gingen Rotterdam voor. RTHA is de eerste luchthaven in Nederland die dit zogenoemde Level 4+ bereikt en de tweede in Europa, na de luchthavens van Rome.

 

Standaard

 

Airport Carbon Accreditation is een wereldwijde standaard voor luchthavens om de CO2 voetafdruk in de gaten te houden en te reduceren. Deze voetafdruk is een manier om de gevolgen van de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) op het milieu uit te drukken. Voor het behalen van Level 4+ moest de luchthaven allereerst zijn eigen CO2-emissie verminderen. Zo heeft de Rotterdamse luchthaven een energiezuinige terminal, rijden er elektrische bussen op het platform en komt er een zonnepark naast de landingsbaan. Ook de omgeving kan van die energie profiteren.

 

Stimuleren

 

Daarnaast is het stimuleren van andere bedrijven op de luchthaven tot het verkleinen van hun CO2- voetafdruk een evenzo belangrijke voorwaarde voor de accreditatie. Zo plaatst de luchthaven laadpalen op het platform, zodat partners hun voertuigen kunnen elektrificeren. Ten slotte worden restemissies gecompenseerd om in aanmerking te komen voor Level 4+.

 

Copyright: Remco de Wit

Bron: www.duurzaam-ondernemen.nl

www.rotterdamthehagueairport.nl

 

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië