Foto bij nieuwsbericht 21-200 Rolls-Royce 031221

Rolls-Royce verpulvert snelheidsrecords elektrisch vliegen

De ‘Spirit of Innovation’ van Rolls-Royce heeft drie snelheidsrecords gevestigd voor elektrische vliegtuigen. Er is over drie kilometer een topsnelheid gemeten van 555,9 kilometer per uur. Dit betekent een verbetering van het bestaande record met 213,04 kilometer per uur. Verder vloog het toestel met een snelheid van 532,1 kilometer per uur over 15 kilometer. Dit zorgt voor een verbetering van het bestaande record met 292,8 kilometer per uur. Tenslotte klom het vliegtuig in 202 seconden naar 3.000 meter, een verbetering van 60 seconden ten opzichte van het oude record.

 

Runs

 

De meetgegevens zijn ingediend bij de Fédération Aéronautique Internationale (FAI) die de wereldluchtvaart- en ruimtevaartrecords controleert en certificeert. Er werd gevlogen vanaf de Boscombe Down-testlocatie voor experimentele vliegtuigen van het Britse Ministerie van Defensie.

Tijdens zijn record brekende runs behaalde het vliegtuig een maximumsnelheid van 623 kilometer per uur. Daarmee is de ‘Spirit of Innovation’ ’s werelds snelste elektrische vliegtuig. De ‘Spirit of Innovation’ is onderdeel van het project ACCEL (Accelerating the Electrification of Flight). De helft van de financiering van het project wordt geleverd door het Aerospace Technology Institute (ATI), in samenwerking met het Department for Business, Energy & Industrial Strategy en Innovate UK.

 

Aandrijflijn

 

Het vliegtuig werd tijdens zijn record brekende runs voortgestuwd door een elektrische aandrijflijn van 400 kW (500+ pk) en de krachtigste voortstuwingsbatterij die ooit in de lucht- en ruimtevaart is geassembleerd.

 

Copyright: Rolls-Royce

Bron: Rolls-Royce

www.rolls-royce.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië