Foto bij nieuwsbericht 21-96 Rolls Royce 050721

Rolls-Royce investeert 94 miljoen euro in batterijen voor vliegtuigen

De Britse fabrikant van vliegtuigmotoren Rolls-Royce gaat tegen 2030 94 miljoen euro investeren en 300 banen creëren in battery packs voor vliegtuigen. Het bedrijf voorziet dat batterijpakketten, die elk ongeveer 10.000 cellen bevatten, vluchten van meer dan 160 kilometer op één lading mogelijk maken. Daarbij moeten koelsystemen worden gebruikt om de warmte aan te pakken die wordt gegenereerd door de hoge stroomvereisten van de vlucht.

 

Batterijpakketten

 

De batterijpakketten moeten geschikt zijn voor gebruik in hybride-elektrische voortstuwingssystemen voor eVTOLs en vliegtuigen met vaste vleugels met maximaal 19 zitplaatsen. Tegen 2035 wil Rolls-Royce meer dan vijf miljoen batterijcellen per jaar integreren in modulaire systemen. Het bedrijf wil een portfolio ontwikkelen van oplossingen voor energieopslag als aanvulling op de elektrische aandrijfsystemen.

 

Vlieguren

 

Rolls-Royce geeft aan dat het 10 verschillende lucht- en ruimtevaart batterijsystemen heeft ontworpen. Vier daarvan hebben in drie vliegtuigen gevlogen, goed voor 250 vlieguren. Het bedrijf is van plan om later dit jaar met zijn Spirit of Innovation-vliegtuig het wereldsnelheidsrecord te verbreken met behulp van een batterijpakket. Dat is ontwikkeld door Rolls-Royce-ingenieurs en vervaardigd door het Britse bedrijf Electroflight.

 

Copyright: Rolls-Royce

Bron: www.aerospacetestinginternational.com

www.rolls-royce.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië