Foto bij nieuwsbericht 21-171 Albert Monaco 221021

Prins Albert van Monaco vliegt elektrisch

Medio september vloog er voor het eerst een staatshoofd elektrisch. Het ging om H.S.H. Prins Albert II van Monaco. Hij vloog in een Pipistrel Velis Electro en werd vergezeld door Raphaël Domjan, piloot van het Zwitserse project SolarStratos. Beide heren vertrokken vanaf de luchthaven Nice-Côte d’Azur voor een vlucht van dertig minuten zonder CO2-uitstoot of lawaai boven het Prinsdom.

 

Opgetogen

 

Bij het uitstappen uit het vliegtuig was Prins Albert opgetogen over de vlucht: “Het is fantastisch om te kunnen vliegen zonder CO2 uit te stoten. De ontwikkeling van de elektrische luchtvaart moet doorgaan, zodat de commerciële vluchten van morgen dit soort hernieuwbare energie bevatten.”

 

Boodschap

 

Raphaël Domjan, van zijn kant, glimlachte breed: “Het was een beetje stressvol, maar deze eerste vlucht door een staatshoofd in een elektrisch vliegtuig is een krachtige boodschap aan de leiders van de wereld. Prins Albert heeft de weg geplaveid voor de staatshoofden om kennis te nemen van de mogelijkheden van elektrisch vliegen. Ik hoop dat deze vlucht hen bewust maakt van deze nieuwe manier van reizen zonder CO2-uitstoot en dat andere staatshoofden volgen.”

 

Copyright: SolarStatos

Bron: SolarStratos

www.solarstratos.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië