February 14, 2022 - West Palm Beach, FL : Test stand photographs at Pratt & Whitney in West Palm Beach, Florida. *** NO DISTRIBUTION WITHOUT CLEARANCE -- MUST CLEAR IMAGES WITH JANINA SOTO janina.soto@prattwhitney.com ***

Pratt & Whitney test GTF Advantage-motor op 100% duurzame vliegtuigbrandstof

De Amerikaanse vliegtuigmotorenfabrikant Pratt & Whitney heeft de GTF Advantage-motor met succes getest met 100% duurzame vliegtuigbrandstof. De tests vonden plaats in de fabriek van het bedrijf in West Palm Beach in Florida. De GTF Advantage-motor wordt voorbereid om in 2024 in gebruik te worden genomen. Het valideren van de prestaties van de motor op 100% duurzame vliegtuigbrandstof (SAF), starten en bedienen zijn belangrijke stappen hiertoe.

 

Specifiek

 

Pratt & Whitney gebruikte voor de test 100% Hydroprocessed Esters and Fatty Acids Synthetic Paraffinic Kerosine (HEFA-SPK) brandstof die was verkregen van World Energy. HEFA-SPK is een specifiek type met waterstof behandelde brandstof uit plantaardige olie die in de luchtvaart wordt gebruikt. Het wordt beschouwd als een toonaangevende alternatieve vervanging voor conventionele vliegtuigbrandstof vanwege de duurzaamheid van de grondstof.

 

Copyright: Pratt & Whitney

Bron: www.aerospacetestinginternational.com

www.prattwhitney.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter

Hybride-elektrische Cassio komt naar Nederland

Meten is weten bij DEAC

SXI wordt importeur APUS I-2

Eve werkt samen met Thales

’s Werelds eerste vertiport geopend in Engeland

Elektrische Alia van Beta maakt lange vluchten

Grote Indonesische pre-order voor EHang