Foto 2 bij nieuwsbericht 73 Pipistrel laden copyright Remco de Wit

Pipistrel en Green Motion ontwikkelen nieuwe oplaadtechnologie

Pipistrel, fabrikant van elektrische vliegtuigen, en Green Motion gaan samenwerken om een universele, toekomstbestendige, milieuvriendelijke en gebruiksklare oplaadtechnologie ontwikkelen voor elektrische vliegtuigen. De nieuwe laadinfrastructuur is in lijn met de regelgeving van de European Union Aviation Safety Agency EASA.

 

Pionier

 

Pipistrel heeft onlangs het allereerste typecertificaat voor een elektrisch vliegtuig gekregen van EASA. Daarom denkt de Sloveense vliegtuigbouwer dat de elektrische markt in Europa en de Verenigde Staten gaat groeien. Green Motion is pionier op het gebied van opladen van elektrische voertuigen. Het Zwitserse bedrijf heeft met zijn FLIGHT XT uitgebreide kennis opgedaan over het opladen van elektrische vliegtuigen. Genoemde vliegtuiglader is in gebruik op twee Zwitserse vliegvelden.

 

Turnkey

 

Nu bundelen de twee bedrijven hun krachten om een toekomstbestendige oplaadoplossing voor elektrische vliegtuigen te creëren die lang meegaat en evolueert met de nieuwste technologieën op de markt. Een ander aandachtspunt tijdens de ontwikkeling van de technologie is de turnkey-installatie in combinatie met een fotovoltaïsch systeem. Zonne-energie technologie gaat luchthavens helpen om subsidies te ontvangen. Laadmodules kunnen ook worden aangevuld met geavanceerde energieopslag om volledig onafhankelijke systemen mogelijk te maken. Uiteindelijk moet er een heel netwerk van hypermoderne oplaadstations worden uitgerold.

Copyright Remco de Wit.jpg

www.pipistrel-aircraft.com

www.greenmotion.ch

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië