Foto bij nieuwsbericht 21-43 MagniX geluid 210421

Onderzoek: elektrische Beaver veel stiller

MagniX, de Amerikaans-Australische fabrikant van elektromotoren, heeft onlangs de geluidstestresultaten gedeeld van vliegproeven met het volledig elektrische watervliegtuig van Harbour Air. De gegevens van magniX laten een gemiddelde geluidsreductie zien van 16-22 dBA in alle fasen van de vlucht, wanneer de elektrische ‘eBeaver’ wordt vergeleken met een Beaver met conventionele aandrijving. De eBeaver registreerde geluidsniveaus van gemiddeld 20,8 dBA lager tijdens de startfase en 24 dBA lager tijdens de piek.

 

Voordelen

 

Hoewel de resultaten niet geheel verrassend zijn, bewijzen ze de voordelen van elektromotoren omdat ze zowel efficiënter als stiller zijn dan traditionele motoren. En elektromotoren zijn CO2-uitstoot vrij. MagniX verwees in zijn persbericht naar een studie van het Noise and Health International Journal, waaruit blijkt dat vliegtuiglawaai een van de meest schadelijke milieueffecten van de luchtvaartindustrie is. In het bijzonder stelde de studie dat vliegtuiglawaai de slaap kan verstoren, de leerprestaties van kinderen nadelig kan beïnvloeden en zelfs het risico op hart- en vaatziekten van mensen, die in de buurt van luchthavens wonen, kan verhogen.

 

Regelgeving

 

Geluidsregels worden in de loop van de tijd steeds verder aangescherpt door regelgeving van bijvoorbeeld de FAA en EASA. Daarmee hoopt men de hoeveelheid geluidsoverlast die door vliegtuigen wordt uitgestoten te beperken. Elektrische vliegtuigen maken een grotere flexibiliteit mogelijk bij de keuze van luchthavens en tijden van exploitatie door operators. Sommige luchthavens beperken al het aantal uren waarin traditionele vliegtuigen met verbrandingsmotor mogen opstijgen en landen.

 

Copyright: Harbour Air

Bron: Transport Up

www.magnix.aero

www.harbourair.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië