Foto bij nieuwsbericht 21-33 Orca NLR 070421

NLR werkt mee aan Hongaarse eVTOL Orca

Orca Aerospace uit Hongarije en NLR – Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum hebben een Memorandum of Understanding ondertekend waarin zij hun wederzijdse betrokkenheid onderstrepen bij het onderzoek en de ontwikkeling van een eVTOL, een vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen. Orca heeft de ambitie om een ​​eVTOL te ontwikkelen voor Emergency Medical Services (EMS). Orca heeft meer dan 20 jaar kennis op het gebied van vliegtuigcertificering en composiet vliegtuigbouw.

 

Technologie

Het gebruik van de eVTOL-technologie van Orca gaat de milieu- en geluidsoverlast verminderen en de onderhouds- en bedrijfskosten verlagen. De Orca eVTOL is in de eerste plaats ontworpen voor EMS, maar kan ook worden geconfigureerd voor meerdere missies, zoals persoonlijk gebruik van luchtvoertuigen, luchttaxidiensten en ander commercieel gebruik. Het doel is om voor eind 2021 de eerste testresultaten van het schaalmodel beschikbaar te hebben.

 

Ambitie

De samenwerking met Orca draagt ​​bij aan de ambitie van NLR naar meer duurzaamheid. Met meer dan 100 jaar ervaring in de lucht- en ruimtevaart zal NLR Orca assisteren bij de ontwikkeling van operationele concepten voor eVTOL-vliegtuigen, het ondersteunen van kwalificatie, certificering en het opzetten en ondersteunen van een wederzijds R & D-netwerk voor de ontwikkeling van technologieën.

 

Copyright: Orca
Bron: NLR
www.nlr.com
www.orca-evtol.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter

Hybride-elektrische Cassio komt naar Nederland

Meten is weten bij DEAC

SXI wordt importeur APUS I-2

Eve werkt samen met Thales

’s Werelds eerste vertiport geopend in Engeland

Elektrische Alia van Beta maakt lange vluchten

Grote Indonesische pre-order voor EHang