Eviation Alice
SunFlyer
Extra 330 EL
Magnus e-Fusion
Lilium
Transend Air
Wright Electric

Nieuws

Eerste elektrische vlucht in Nederland

De eerste vlucht met een elektrisch produktievliegtuig in het Nederlandse luchtruim heeft op vrijdag 13 oktober 2017 plaatsgevonden. Een Pipistrel Alpha Electro maakte een vlucht vanaf vliegveld Hilversum naar de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg.

http://www.ehhv.nl/nieuws/56/eerste-elektrische-vlucht-vanaf-vliegveld-hilversum

Partijen bundelen krachten voor duurzaam vliegen

Verschillende partijen uit de luchtvaartsector hebben de krachten gebundeld voor electrisch vliegen. In het Platform Duurzaam Vliegen willen de partijen samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en onderwijsinstellingen duurzame vormen van vliegen stimuleren en waar mogelijk versnellen. Te beginnen bij kleine elektrische vliegtuigen.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/07/02/partijen-bundelen-krachten-voor-duurzaam-vliegen

PricewaterhouseCoopers schenkt Alpha Electro aan NLR

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum-NLR heeft zijn nieuwe onderzoeksfaciliteiten en kantoren met een omvang van 18.000 m2 in Marknesse geopend. Tijdens de opening onthulde NLR samen met PwC de elektrische Pipistrel Alpha Electro die als onderzoeksvliegtuig ingezet zal worden in het nieuwe Living Lab Electric Flight van NLR.

https://www.nlr.nl/nieuws/nederlandse-luchtvaart-maakt-zich-op-voor-elektrisch-vliegen/

https://www.pilootenvliegtuig.nl/2018/06/25/nieuwbouw-nlr-pwc-doneert-alhpa-electro/

Minister C. van Nieuwenhuizen opent Elfwegentocht

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bracht maandag 2 juli 2018 een bezoek aan de Leeuwarder vliegbasis. Reden hiervan was de presentatie van twee elektrische vliegtuigen.

https://www.omropfryslan.nl/nieuws/824018-minister-van-nieuwenhuizen-bezoekt-presentatie-elektrische-vliegtuigen

PricewaterhouseCoopers schenkt € 170.000 aan vliegvelden voor Fast Charger Stations

Op maandag 2 juli 2018 vond op vliegbasis Leeuwarden een demonstratie elektrisch vliegen plaats. Wineke Haagsma, Hoofd Corporate Responsibility bij PwC overhandigde een cheque aan de Nederlandse Vereniging van Luchthavens (NVL) ter verduurzaming van de luchtvaart. Haagsma: 'PwC wil bijdragen aan het versnellen van de overgang naar duurzaam vliegen. We zetten daarom in op CO2-reductie, compensatie én innovatie.'

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6419604357955878912

Elektrisch vliegen: de revolutie is al begonnen (Financieel Dagblad)

Het zal nog tot zeker 2050 duren voor grote passagierstoestellen elektrisch vliegen, maar er wordt al volop gepionierd en onderzoek gedaan. Cruciaal zijn de batterijen: die zijn nu nog te zwaar. De volgende luchtvaartrevolutie is gestart. 'We zijn nu in de fase-Bleriot.'

https://fd.nl/morgen/1259772/elektrisch-vliegen-de-revolutie-is-al-begonnen

Een Electric Aviation Center op vliegveld Teuge?

Verschillende partijen die een relatie hebben met vliegen gaan om de tafel om te kijken of er een Electric Aviation Centre gerealiseerd kan worden op luchthaven Teuge, gericht op research, ontwikkeling en kennisuitwisseling tussen bedrijven, universiteiten en hogescholen.

https://www.cleantechtomorrow.nl/nieuws/656-cleantech-tomorrow-een-electric-aviation-centre-op-teuge

Pipistrel Experience Center op Vliegveld Hilversum

De firma iFly Benelux B.V, importeur van de vliegtuigen van Pipistrel, heeft een Letter of Intent getekend met Vliegschool Hilversum (VSH) om vergaand samen te werken op vliegveld Hilversum. Zo gaat Vliegschool Hilversum vliegopleidingen voor privépiloten (PPL) geven op toestellen van Pipistrel, te beginnen met de Virus SW121 en vanaf 2019 met de Alpha Electro. Ook zal VSH het landelijke onderhoudscentrum worden voor Pipistrel vliegtuigen en de toestellen gaan inzetten voor verhuur. iFly Benelux BV zal vanaf vliegveld Hilversum promotie en verkoop gaan organiseren in een te realiseren Experience Center. Vliegschool Hilversum en iFly Benelux willen gaan samenwerken met andere professionele vliegscholen om te komen tot een Green Alliance van vliegscholen die elektrische vliegtuigen willen gaan inzetten.

https://www.vliegschool-hilversum.nl/elektrisch-vliegen/

 

News
Events