Foto bij nieuwsbericht 21-65 NASA 240521

NASA werkt samen met overheden aan planning Urban Air Mobility

NASA gaat samenwerken met vijf Amerikaanse nationale en lokale overheidsinstanties om te onderzoeken hoe geavanceerde oplossingen voor luchtmobiliteit kunnen worden opgenomen in hun plannen voor openbaar vervoer. Deelnemende partijen zijn onder andere de ministeries van transport van Massachusetts, Minnesota en Ohio, het Ohio Unmanned Aircraft Systems Center en de stad Orlando in Florida. NASA gaat experts leveren voor workshops over een breed scala aan onderwerpen.

 

Criteria

 

De workshops vinden plaats in de zomer van 2022 en gaan bijvoorbeeld over criteria voor het plaatsen van eVTOL-vertiports. Ze zullen partners aantrekken als lokale overheden, luchthavenautoriteiten en exploitanten, kamers van koophandel, universiteiten, voertuig- en subsysteemfabrikanten, infrastructuuraanbieders en organisaties voor personeelsontwikkeling.

 

Methoden

 

De samenwerking is ook bedoeld om best practices over Urban Air Mobility te ontwikkelen voor gebruik door andere staten en gemeenten. Verder wil NASA methoden ontwikkelen om het publiek te betrekken bij het planningsproces en om steun te genereren voor Urban Air Mobility. NASA heeft al aangekondigd ook te willen samenwerken met vliegtuigfabrikanten en ontwikkelaars van automatiseringssystemen.

 

Copyright: NASA

Bron: evtol.com

www.nasa.gov

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië