Foto 1 bij nieuwsbericht 40 120620

Motorfabrikant EMRAX werkt samen met raceteams Air Race E

De toonaangevende fabrikant van elektromotoren EMRAX werkt samen met verschillende raceteams die meedoen aan de Air Race E, de vliegrace met elektrische vliegtuigen. Daarmee bevestigt het bedrijf zijn betrokkenheid bij de race serie. EMRAX is gevestigd in Slovenië en gespecialiseerd in de productie van innovatieve axiale flux e-motoren. EMRAX biedt oplossingen op maat voor verschillende elektrische aandrijvingen en generatiesystemen.

Racenummers

Vijf deelnemende teams hebben inmiddels officiële racenummers toegewezen gekregen tijdens de voorbereidingen voor het inaugurele Air Race E-evenement. De vijf teams komen uit Zwitserland, de Verenigde Staten, Frankrijk, Nederland en Noorwegen. Het Nederlandse TeamNL van Rick Boerma gaat vliegen met nummer 37. Voor zeven andere teams uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne, Duitsland, Canada en Frankrijk moet dit nog gebeuren.

Testcase

Air Race E organiseert volgend jaar de inaugurele race als eerste in een reeks internationale vliegraces in Formule 1-stijl. Airbus is hoofdsponsor. Bij Air Race E-evenementen vliegen acht vliegtuigen tegelijkertijd rond een strak circuit van 5 kilomeer op slechts 10 meter boven de grond en met snelheden tot 450 kilometer per uur. De serie wordt beschouwd als een testcase voor elektrische vliegtuigtechnologie om de ontwikkeling van duurzame luchtvaart te versnellen. Ervaren piloten, vliegtuigbouwers en ingenieurs van over de hele wereld nemen deel.Foto 2 bij nieuwsbericht 40 120620.jpg

www.airracee.com

www.emrax.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië