Foto bij nieuwsbericht 161 MagniX STC 171220

MagniX werkt toe naar een STC voor een volledig elektrische Cessna Caravan

Magnix, een Australisch-Amerikaanse specialist in vliegtuigelektrificatie, werkt samen met Sidney Seaplanes en Dante Aeronautical om een ​​Cessna 208 Caravan om te bouwen naar emissievrije aandrijving. De partners willen dat het het eerste volledig elektrische vliegtuig wordt dat is gecertificeerd door de Australian Civil Aviation Safety Authority (CASA). Hiervoor is een Supplemental Type Certificate (STC) nodig, dat begin 2023 afgerond moet zijn.

 

Wijziging

 

Een STC is een ingrijpende wijziging (of reparatie) van een bestaand type gecertificeerd vliegtuig dat is goedgekeurd door de nationale luchtvaartautoriteiten. In het geval van de eCessna kan Sydney Seaplanes, een van de grootste exploitanten van watervliegtuigen in Australië, de STC dan als een service aanbieden aan andere Caravanexploitanten in de regio. Ze zouden op hun beurt in staat zijn om een ​​elektrische Cessna om te bouwen en/of te gebruiken. Ook Dante Aeronautical, een ontwikkelaar van elektrische en hybride nieuwe luchtvaartconcepten in Australië en Spanje, gaat hierbij een rol spelen.

 

Omgebouwd

 

MagniX heeft al een Cessna omgebouwd toen het samenwerkte met AeroTEC in de Verenigde Staten. De eerste vlucht van de volledig elektrische Cessna Grand Caravan 208B in de Amerikaanse staat Washington verliep afgelopen mei zonder problemen. Hetzelfde geldt voor de eerste vlucht van een zeszits DHC-2 de Havilland Beaver, geëlektrificeerd door MagniX in Canada.

 

Brandstofcel

 

MagniX is in september ook een samenwerking aangegaan met het bedrijf Universal Hydrogen, dat een brandstofcelconversiekit ontwikkelt voor het voortstuwingssysteem voor installatie in een vliegtuig met 40 zitplaatsen. Het gaat om een De Havilland Canada DHC8-Q300 of Dash 8, een regionaal vliegtuig dat wereldwijd wordt gebruikt.

 

Copyright: MagniX

Bron: www.electrive.com

www.magnix.aero

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië