Foto bij nieuwsbericht 21-42 Rome 190421

Luchthavens Rome Europese koploper CO2-reductie

Aeroporti di Roma, de exploitant van de luchthavens Fiumicino en Ciampino in Rome, heeft het hoogste niveau van het Airport Carbon Accreditation-programma bereikt: Level 4+ “Transition”. Het is de eerste luchthavenorganisatie die dit in Europa doet. Slechts twee andere luchthavens in de wereld hebben tot dusver dit niveau van koolstofbeheer bereikt: Dallas Fort Worth International in de Verenigde Staten en Delhi Indira Gandhi International in India.

 

Maatregelen

 

Aeroporti di Roma draagt ​​specifiek bij aan de vermindering van de totale uitstoot door:

  • Tegen 2024 duurzame vliegtuigbrandstof beschikbaar stellen aan luchtvaartmaatschappijen.
  • Bevorderen van elektrische mobiliteit op de luchthaven, met de installatie van 500 laadpalen voor elektrische voertuigen en het volledig vernieuwen van het eigen wagenpark.
  • Bouw van grote fotovoltaïsche installaties op de luchthaven voor een totaal vermogen van 60 MW.
  • Deelnemen aan de EP-100 van het wereldwijde initiatief van The Climate Group over slimmer energiegebruik, met de ambitie om de energieproductiviteit met 150% te verhogen.

 

Prestatie

 

“Deze opmerkelijke erkenning getuigt van onze sterke toewijding aan milieukwesties en van onze bereidheid om hardnekkig op deze weg door te gaan, overtuigd van de noodzaak om duurzaamheid en innovatie steeds meer in onze kernactiviteiten te integreren.” zei de CEO van Aeroporti di Roma, Marco Troncone. “Gezien het koolstofintensieve karakter van de luchtvaartsector en om de connectiviteit van de toekomst te behouden, is de strategie van ADR gericht op het snel koolstofarm maken van de luchthavens die het beheert. In feite streven we naar nul CO2-uitstoot tegen 2030, lang voor de Europese referenties voor de sector, met een plan dat voornamelijk gericht is op hernieuwbare bronnen en elektrische mobiliteit. ”

 

Wereldwijd

 

Airport Carbon Accreditation is het wereldwijde certificeringsprogramma voor koolstofbeheer voor luchthavens. Het beoordeelt en erkent onafhankelijk de inspanningen van luchthavens om hun CO2-uitstoot te beheren en te verminderen door middel van zes certificeringsniveaus: ‘In kaart brengen’, ‘Reductie’, ‘Optimalisatie’, ‘Neutraliteit’, ‘Transformatie’ en ‘Transitie’.

 

Copyright: Remco de Wit

Bron: Airport Carbon Accreditation

www.airportcarbonaccreditation.org

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië