Foto bij nieuwsbericht 138 Eviation Alice 251120

Lithium-ion batterijen oorzaak van brand elektrische Eviation Alice

Op 22 januari 2020 brak er brand uit aan boord van het prototype van de elektrische Eviation Alice. Het Israëlische toestel bevond zich op de luchthaven van Prescott in Arizona. De brand werd veroorzaakt na urenlang testen van de motoren, gevoed door lithium-ion batterijen. De drie inzittenden werden gedwongen om hierdoor het vliegtuig te verlaten. Details over de brand zijn te lezen in het brandincident-rapport van de lokale overheid.

 

Inzittenden

 

De drie inzittenden waren  medewerkers van vluchtcertificeringsbedrijf AeroTEC en een medewerker van elektromotorfabrikant Magnix. Volgens het team was de accubak heet en zijn de batterijen uiteindelijk ontploft. De batterijen waren geleverd door de Koreaanse firma Kokam.

 

Ontwikkeling

 

De Alice is een in ontwikkeling zijnde, volledig elektrisch aangedreven vliegtuig voor negen passagiers. Het heeft drie motoren die worden aangedreven door een 920kWh lithium-ion batterij. De actieradius bedraagt 815 kilometer en de kruissnelheid 407 kilometer per uur. De eerste vlucht is nu voorzien in de loop van 2021.

 

Copyright: Remco de Wit/PDV

Bron: www.flightglobal.com

www.eviation.co

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Dubai krijgt toeristische eVTOL-vluchten

CAE gaat flightsim voor Joby bouwen

Duitse startup ontwikkelt elektrische 11-zitter

Hybride-elektrische Cassio komt naar Nederland

Meten is weten bij DEAC

SXI wordt importeur APUS I-2

Eve werkt samen met Thales

’s Werelds eerste vertiport geopend in Engeland

Elektrische Alia van Beta maakt lange vluchten

Grote Indonesische pre-order voor EHang