Foto bij nieuwsbericht 21-182 Limosa 051121

Limosa uit Canada wil elektrische zevenzitter op de markt brengen

Technologie-startup Limosa uit Montreal wil de markt voor geavanceerde luchtmobiliteit (AAM) betreden met een elektrische zevenzitter. Met het toestel wil het Canadese bedrijf zowel het probleem van luchtvervuiling in grootstedelijke gebieden aanpakken als het tijdverlies door verkeerscongesties. Het nieuwe vliegtuig heet LimoConnect en is geïnspireerd op de Limosa-vogel. De LimoConnet wordt een eVTOL, een elektrisch toestel dat verticaal kan opstijgen en landen.

 

Rollen

 

Limosa ziet allerlei rollen voor de LimoConnect. Het kan point-to-point passagiers vervoeren in stedelijke en landelijke gebieden, dienen als vliegende ambulance en cargo transporteren. Het vliegtuig kan autonoom vliegen met zeven passagiers of door een piloot gevlogen worden. Het voorlopige ontwerp heeft 10 elektromotoren, waarvan zes motoren op de hoofdvleugel en vier motoren op de gebogen staartvleugel. Kantelbare rotoren zorgen voor de overgang van start- naar cruisepositie.

 

Actieradius

 

De actieradius van het nieuwe vliegtuig wordt geschat op 240 kilometer en de kruissnelheid bedraagt 320 kilometer per uur. De startup verwacht dat het toestel maximaal 67 dB creëert. Limosa wil starten met een luchttaxiroute in Québec, nadat de certificering rond 2025 is voltooid.

 

Copyright: Limosa Group

Bron: www.evtolinsights.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië