Foto 2 bij nieuwsbericht 79 Lilium Tampa Bay 220820 Copyright Lilium

Lilium wil eerste vluchten in Amerika uitvoeren over Tampa Bay

Lilium, de Duitse ontwerper van de elektrische Lilium Jet, heeft onlangs gesproken met de Tampa Bay Aerea Regional Transit Authority (Florida) over het vervoer over de Tampa Bay. Volgens Lilium kunnen passagiers in 8 minuten van Tampa naar St. Petersberg worden vervoerd. Deze vliegverbinding zou het verkeer over de twee bruggen over Old Tampa Bay kunnen ontlasten. De afstand van de vlucht bedraagt ongeveer 40 kilometer. De kosten van een enkele reis bedragen 90 US dollar per passagier, aanzienlijk minder dan prijs voor een bestaande helikoptervlucht.

 

Tijdwinst

 

Lilium verwacht dat de kosten voor een vlucht omlaag gaan als er autonoom -dus zonder piloot- gevlogen kan worden. Verder valt de tijdwinst op; een rit met een taxi tussen beide steden neemt al gauw 35-45 minuten in beslag. Het bestuur van de Tampa Bay Authority wil verder praten met Lilium. Volgens de Duitse vliegtuigbouwer kunnen de operaties starten in 2025.

 

Emissievrij

 

De Lilium Jet is een emissievrij vliegtuig met vijf zitplaatsen dat verticaal kan opstijgen en landen. Het is ontworpen om in minder dan 60 minuten snelle regionale verbindingen tot 300 kilometer te bieden. Het bedrijf nam onlangs zijn 500e medewerker in dienst.

Copyright Lilium.jpg

www.lilium.com

Bron: www.transportup.com

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië