Foto 1 bij nieuwsbericht 127 Lilium Orlando 121120

Lilium kiest Orlando voor eerste vertiport

Lilium, de Duitse fabrikant van de elektrische Lilium Jet, gaat zijn eerste Amerikaanse vertiport bouwen in Lake Nona bij Orlando. Een vertiport is een soort helihaven voor eVTOL vliegtuigen: elektrische toestellen die verticaal kunnen starten en landen. Rond 2025 moet de vertiport gereed zijn. Lilium, Tavistock Development Company en de stad Orlando hebben dat bekend gemaakt.

 

Hub

 

De esthetisch fraaie en functionele vertiport krijgt een hub functie. De centrale ligging van Lake Nona, grenzend aan Orlando International Airport, biedt de mogelijkheid om meer dan 20 miljoen inwoners van Florida binnen een straal van 300 kilometer met elkaar te verbinden. De vertiport van Lake Nona levert meer dan 100 banen op in de omgeving van Orlando en nog eens honderden in de rest van Florida.

 

Netwerk

 

Het netwerk in Florida maakt deel uit van Lilium’s visie om regionale luchtmobiliteit naar locaties over de hele wereld te brengen. De Lilium Jet kan verder en sneller reizen met afstanden tot 300 kilometer binnen een uur op een enkele batterijlading. Hierdoor kunnen regio’s met elkaar verbonden worden met economische impact voor de steden en een betere toegang tot industrie, cultuur en natuur voor de inwoners.

 

Emissievrij

 

De Lilium Jet is een emissievrij vliegtuig met vijf zitplaatsen dat verticaal kan opstijgen en landen. Het is ontworpen om in minder dan 60 minuten snelle regionale verbindingen tot 300 kilometer te bieden. Het bedrijf heeft meer dan 600 medewerker in dienst.

 

Foto 2 bij nieuwsbericht 127 Lilium Orlando 121120.jpg

 

Copyright: Lilium

www.lilium.com

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Wisk onthult elektrische vierzitter

Zwitserse vierzitter e-Sling de lucht in

Eviation verkoopt 50 toestellen aan Global Crossing Airlines

Onderzoekscentrum Urban Air Mobility in Finland van start

Veel duurzame deelnemers aan AirFair Teuge

Skyportz onthult ontwerp vertiport Melbourne

Eve start eVTOL-simulatie in Chicago

Elektrische Beaver vliegt point-to-point in Canada

Bristow shopt bij Beta

Volocopter opent eerste VoloCity-tentoonstelling in Azië